вверх  обратно

В Украине приняты новые правила ведения агентской деятельности

30.06.2021
Під час останнього засідання Виконавчого комітету ФБУ було приділено увагу деяким аспектам агентської діяльності та прийнято рішення впровадити нові правила щодо умов оплати послуг агентів гравців.
 
Відповідно до нових правил, у разі підписання гравцем (тренером) контракту з клубом, сума агентської комісії не може бути вищою ніж:
 
• 5% від суми вартості контракту гравця/тренера - у разі підписання гравцем,тренером нового контракту з клубом;
• 3% від суми вартості контракту гравця - у разі підписання гравцем контракту з клубом, в якому гравець був зареєстрований щонайменше протягом одного сезону в період до досягнення гравцем 18 річного віку;
• у разі підписання гравцем першого професійного контракту з клубом (у 18 років), в структурі якого гравець готувався та в якому гравець досяг 18 річного віку, сплата комісії агенту не передбачена.
 
У разі порушення встановлених обмежень щодо суми агентської комісії до винної особи будуть застосовані фінансові санкції.

Крім того, було прийнято рішення не співпрацювати з агентами – громадянами Російської Федерації з 01.01.2022р.. Відповідно гравці, інтереси яких представляють російські агенти, при отриманні ліцензії гравця в ФБУ починаючи з 01.01.2022р. зможуть скористатись послугами лише агентів – представників інших держав. 

Источник: ФБУ

Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.