вверх  обратно

Дмитрий Забирченко: "Будет интересно играть в плей-офф Суперлиги против своего учителя"

11.05.2021

Наприкінці минулого тижня команди Суперліги Паріматч зіграли заключні поєдинки регулярного чемпіонату. Новачок елітного дивізіону Тернопіль виборов у підсумку п`яте місце в регулярці, справивши приємне враження на вболівальників. У чвертьфіналі плей-оф Тернопіль зійдеться з Запоріжжям, який теж приємно здивував уболівальників, особливо в четвертому колі регулярного чемпіонату.

Молодий тренер тернопільців Дмитро Забірченко свого часу виступав під керівництвом теперішнього наставника запоріжців Валерія Плеханова та починав та починав тренерську кар`єру в його штабі. У інтерв`ю клубній пресслужбі Дмитро Забірченко підбив підсумок виступу команди на першому етапі чемпіонату та поділився очікуваннями від прийдешнього чвертьфіналу.

- Минулого тижня відбулися останні поєдинки регулярного чемпіонату Суперліги Паріматч, визначилися пари плей-оф. БК Тернопіль же знав свого суперника трохи раніше, як і місце в турнірній таблиці. П`яте місце – це очікуваний результат для команди, яка вперше вийшла на найвищий рівень змагань, чи все ж таки неприємний сюрприз?
- А чому неприємний сюрприз?

- Особисто для вас. Можливо, ви очікували на кращий результат?
- Дуже важко сказати, бо продовж сезону було багато моментів: ковід втручався в ситуацію, були травми і від'їзд гравців… Тому я вважаю, що п`яте місце – десь закономірний результат. Не можу сказати, що ми стрибнули вище голови чи мали бути ще вище в турнірній таблиці. На даному етапі закономірний результат: п`яте місце в такій когорті сильних суперників. Тому що, давайте подивимось: Черкаські Мавпи – дуже добре укомплектовані, Хімік – завжди грає якісний баскетбол, Будівельник – команда з великим бюджетом і трохи нижче нас [в турнірній таблиці], Запоріжжя – як на мене, в четвертому колі команда взагалі показує феноменальний результат. Вони [Запоріжжя] майже всіх обіграли в четвертому колі, вони зараз на ходу, і з ними дуже важко буде боротися в плей-оф.

- Останні матчі регулярного чемпіонату ви проводили без двох основних розігруючих. Чи зможе Павло Буренко допомогти команді у плей-оф?
- Сподіваємося! Я не знаю точно, але щиро розраховую на це. Його допомога нам буде дуже потрібна. Ми будемо двома різними командами в залежності від того, гратиме Павло чи ні. Сподіваюсь на те, що він одужає і почуватиметься достатньо комфортно, щоб нам допомогти.

- Під час пресконференції після гри з Будівельником головний тренер нашого суперника БК Запоріжжя Валерій Плеханов сказав, що «в последней атаке Сизов очень сильно подвернул ногу. Без этого игрока можно вообще не играть» [мовою оригіналу]. Як ви вважаєте, наскільки втрата одного з гравців для команд з усіченим складом, таких, як БК Тернопіль та БК Запоріжжя, може вплинути на результат?
- Можемо подивитися три наші останні матчі, коли ми грали без Буренка. Звичайно, кожна втрата значно впливає на гру. Якщо для команди це системоутворюючий гравець, то дуже важко. А за умов, коли в тебе коротка ротація, то взагалі: випадає будь-який гравець – його втрата відчувається дуже сильно. Звісно, для команд з усіченою лавою втрата кожного гравця є надзвичайно серйозною. Може, трошки перебільшив, що можна не грати, проте Валерій Миколайович правильно сказав, адже кожна втрата – це серйозний удар по команді.

- Дмитре Олександровичу, ви мали змогу працювати з Валерієм Миколайовичем Плехановим як гравець, як асистент, а зараз ви будете протистояти йому в іграх плей-оф як головний тренер. Чи допомагає вам особистий досвід та знання про нього як про професіонала та людину в підготовці до матчів та формуванні ігрової стратегії?
- Перш за все, мені буде дуже приємно грати проти Валерія Миколайовича, тому що ми знаємо один одного вже… Якщо порахувати, то дуже багато років. Ще з Донецька, то це 13 років точно. Тобто, 13 років ми знайомі. На другий рік, коли я був у Донецьку, він мені дуже сильно допоміг. Тоді почалася ротація складу, а для мене не знайшлось місця, єдиною людиною, яка мені допомогла в усьому БК Донецьк, став Валерій Миколайович. Я йому безмежно вдячний. Потім я грав у нього в Кривбасі, ми завжди знаходили спільну мову. Потім студентська збірна, молодіжна збірна… В мене дуже приємні враження від роботи з ним. Але, коли він мій суперник, я буду користуватися всім тим, що знаю про нього [сміється], і хай він буде до цього готовий. Але звичайно, буде приємно грати проти свого вчителя, в деякій мірі. Я думаю, буде цікаво.

- БК Тернопіль мав трошки більше часу між останнім матчем регулярного чемпіонату та початком плей-оф, ніж інші команди. Чи пішло це на користь гравцям?
- Знаєте, тут незрозуміло, що краще – відпочивати чи бути в тонусі. Зараз такий період, коли відпочинок може погано позначитися на командних іграх. Проте, в нашому випадку, ми маємо декілька вікових гравців, тому, я вважаю, нам потрібен був цей відпочинок, щоб перезарядитися та переосмислити наші дії, нашу гру. Звичайно, ми будемо битися. Звичайно, хлопці розуміють, що плей-оф – це вже інше. Це не регулярний сезон, це ігри на виліт. І кожна гра дуже важлива. Гра на виживання, коли лише два варіанти: життя чи смерть. Тому я вважаю, що буде видовищна боротьба. Будемо битися! Я точно гарантую, що ми будемо битися. Хто буде сильнішим, той і переможе!

Источник: БК "Тернополь"

Добавил: BrickFreak
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.