вверх  обратно

Айнарс Багатскис: "Нас ждет, мягко говоря, нелегкое испытание"

5.04.2021
Головний тренер жовто-чорних Айнарс Багатскіс розповів клубній пресслужбі останні новини із стану команди та поділився очікуваннями від майбутніх матчів Суперліги.
 
– У якому фізичному та емоційному стані наразі знаходиться «Київ-Баскет»?
– Емоційно, ментально ми знаходимося у непоганому стані. Щодо стану фізичного, в нас не вистачає двох гравців однієї позиції, і це дуже важко. По-перше, важко планувати тренувальний процес, руйнується все, що ми попередньо грали сім місяців. Це діє на нерви не тільки тренерам, але й гравцям. Остання гра (поразка «Запоріжжю» у 1/8 Кубку України – прим.) показала, наскільки важливі гравці 4-го номеру, високі сильні, які знають, що робити, і це поза статистикою. Якщо казати про статистику, наразі ми втрачаємо більш, ніж 20 очок та 10 підбирань, і іншим гравцям це доводиться компенсувати.
Я, як головний тренер, тренерський штаб повинен знайти вихід з цієї ситуації і баланс. Баланс у сучасному баскетболі – це для мене найголовніше. Баланс між гравцями різних позицій, баланс у нападі. Дуже важливо розуміти, що всі дії на майданчику впливають на подальші дії, кожна дія окремого гравця впливає на інших гравців – все взаємопов’язано. Це наша основна помилка. У іншому я не бачу проблем. Команда у хорошому фізичному стані. Звичайно, через те, що не вистачає двох гравців, іншим хлопцям доведеться грати більше хвилин, у прямому сенсі набагато більше хвилин. Чи готові фізично до цього гравці ми скоро побачимо.
 
 
– У квітні на «Київ-Баскет» чекає 6 поспіль виїзних ігор, усього команда протягом 21 дня зіграє 9 матчів. Що можете сказати про такий графік та як готуєтеся до поєдинків?
– На нас чекає, м’яко кажучи, нелегке випробовування. У цьому місяці чимало матчів, зокрема серію із 6 поєдинків на виїзді. І я не знаю, чого очікувати від цієї поїздки. З однієї сторони, наразі ми можемо готуватися тільки до першого матчу, з іншої – всі суперники нам добре знайомі, їм буде важко нас здивувати у ігровому плані. Головне, щоб ми самі себе не здивували з поганої сторони. У іншому, у команді хороша робоча обстановка. Наші гравці – професіонали, всі серйозно ставляться до справи, і на даний момент, вважаю, це найголовніше.
 
– Зі складу тимчасово випали не тільки гравці, але й декілька працівників штабу – асистент головного тренера Артем Сліпенчук, штатний лікар-масажист Сергій Гумела. Це ускладнює роботу?
– Нічого не залишається без наслідків. Ми тимчасово втратили Артема Сліпенчука – тренера, якому, як і у всіх командах, відведена своя роль, і у Сліпенчука в нашій команді велика роль. Втратили доктора, у якого, здавалося б головна задача – турбота про здоров’я команди. Також сьогодні стало відомо, що позитивний тест отримав й наш другий лікар. Просто чим далі, тим «веселіше». Але нам не потрібно багато думати про проблеми, нам потрібно думати над тим, як ці проблеми вирішувати.
 
 
– Враховуючи всі фактори, що впливають на команду останній час, як ви зараз розцінюєте шанси «Київ-Баскету» на перемогу у Суперлізі?
– Я залишаюся оптимістом. Продовжую позитивно дивитися на речі. На мою думку, цей сезон вже показав, що «Київ-Баскет» на вірному шляху, що не помилився у жодному гравці, в оцінці таланту й людських якостей – самовідданості, працьовитості. Це те, як я у ролі головного тренера бачу команду. Коли ми у повному складі, повна ротація 9-10 гравців, які один одного доповнюють та підтримують. 
Раніше я казав, що якщо ми хочемо вижити у цьому сезоні, ми повинні берегти гравців. І зараз настав момент, останні два місяці, коли вже не варто більше нікого берегти. Зараз ми не повинні берегти ні себе, ні свої руки, ні руки суперника.

 

Источник: kyiv-basket.com.ua

Добавил: BrickFreak
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.