вверх  обратно

Леонид Яйло: “Нам нужно быть готовыми к большому давлению в трехсекундной”

3.04.2021
 
Тренер київського Будівельника Леонід Яйло продовжує готувати команду до вирішального матчу за Кубок України. В фіналі 4 квітня о 17:00 у столичному ПС Венето-Спорт кияни зіграють проти Черкаських Мавп.
 
Поки головний тренер київського клубу Ігорс Міглінієкс продовжує відновлюватись після коронавірусу, в матчах 1/4 та 1/2 фіналу керував командою саме Леонід Яйло, з яким ми поспілкувалися напередодні фінального матчу. 
 
Чи можна сказати, що зараз Будівельник знаходиться у найкращій формі в сезоні?
- Можливо, не в найкращій формі, але більшість гравців насправді знаходяться в оптимальних кондиціях і сподіваюсь більшість з них зможуть ще додати в нападі, додати агресії в грі саме в фіналі.
 
У Мавп було багато змін у складі протягом сезону. Як оціните їхню теперішню форму? 
- Те, що я бачив по кубковим матчам, помітно, що команда добре готова фізично. Вони готові бігти, пресингувати. У них багато гри в швидкому нападі, при цьому вони активно заграють своїх бігменів, які знаходяться в оптимальній формі. Це стосується і Скапінцева, і Райта, тому нам треба бути готовими, що буде великий тиск на нас у трисекундній. 
 
 
Тож ви вважаєте, що протистояння переднії ліній буде ключовим у фіналі?
- Я вважаю, що наша задня лінії сильніша, ніж у Мавп. Якщо ми будемо контролювати гру бігменів один на один і не дамо їм добре бігти, набирати легкі очки, то, думаю, перевага у нас буде.
 
Матчів зараз багато, графік напружений. В якому функціональному стані знаходяться гравці?
- Я думаю, що вони розуміють відповідальність і важливість цієї гри, тому, впевнений, кожен буде готовий віддати свої 100, а то й більше відсотків на майданчику. Тут лише одна гра, і якщо кожен, хто гратиме, додасть в першу чергу в захисті, зробить корисні речі і без нападу, то цього буде достатньо. В сім гравців такі матчі не виграються. Потрібна допомога від лави запасних у будь-яких проявах. 
 
Як ви відчуваєте, чи потрібно додатково мотивувати команду, чи гравці все чудово розуміють?

- У нас є пара хлопців, які можуть і без головного тренера мотивувати команду більш ніж достатньо. 

Источник: ФБУ

Добавил: BrickFreak
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.