вверх  обратно

Южненский ФСК "Олимп" под угрозой уничтожения

26.03.2021
Один з кращих спорткомплексів в  Україні – ФСК «Олімп» в місті Южному опинився під загрозою знищення через роздрібнення комплексу на окремі підрозділи, що ініціює власник комплексу – Фонд Держмайна України та керівництво Одеського Припортового заводу. 
 
Фізкультурно-спортивний комплекс  «Олімп» в місті Южному планується розділити на окремі підрозділи – готель та спорткомплекс, що ставить під загрозу продовження його функціонування як повноцінної бази для проведення та прийому змагань, тренувальних зборів всіх рівнів.  
 
ФСК «Олімп» - спортивний комплекс, що не має аналогів в Україні, та є одним з найкращих в Європі, в залах якого щороку з 2004 по теперішній час  відбуваються ігри Чемпіонату, Кубку України, міжнародні змагання з баскетболу, волейболу, вільної боротьби. ФСК «Олімп», без перебільшення, є найкращою баскетбольною ареною країни, і вся спортивна спільнота України зацікавлена у збереженні всіх потужностей та унікальних можливостей южненського спорткомплексу. Готель «Еллада» є невід’ємною та важливою складовою спорткомплексу. Розміщення команд спортсменів у готелі «Еллада», який з’єднано галереєю зі спорткомплексом, дозволяє проводити весь комплекс підготовчих процедур і не витрачати час на переїзд від місця проживання до місця змагання.
На сьогодні підтверджено, що   територіальна громада Южного готова прийняти з державної до комунальної власності фізкультурно-спортивний комплекс «Олімп», зберігаючи його цілісну структуру.  Громада Южного звернулась з відкритим листом до Президента України с проханням вирішити долю спорткомплекса.
 

Від збереження цієї перлини спортивної архітектури  України залежить міжнародний імідж держави, так само, як і  розвиток  національного спорту. 

Источник: ФБУ

Добавил: BrickFreak
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.