вверх  обратно

Из-за новой вспышки COVID-19 заполняемость трибун во всех чемпионатах Украины ограничена до 30%

18.03.2021
 
Враховуючи щоденно зростаючі показники захворюваності населення країни на COVID-19 маємо визнати, що оберти поширення хвороби значно збільшились, а епідемічна ситуація в країні критична. Багатьом областям та містам найближчим часом може бути присвоєно червоний рівень епідемічної небезпеки, а виступи щодо цього Прем’єр-міністра країни та інших діячів не є безпідставними. 
 
За таких умов, а тим більше враховуючи неналежне виконання клубами протиепідемічних заходів під час проведення ігор, встановлених ФБУ та державною владою, є ризик заборони проведення ігор Чемпіонату не лише із глядачами, а й взагалі проведення самого Чемпіонату, чого ФБУ допустити не може.
 
Враховуючи зазначене ФБУ вимушена впровадити відповідні заходи, спрямовані перш за все, на протидію поширенню коронавірусної хвороби та забезпечення виконання та дотримання всіма без виключення учасниками змагань з баскетболу всіх передбачених протиепідемічних заходів. 
 
Таким чином, починаючи з 18.03.2021р.: 
- Кількість глядачів, які можуть бути присутні на трибунах під час ігор Чемпіонату та Кубку України з баскетболу у всіх лігах, обмежено до 30% від загальної кількості місць арени;
 
- Клуби-господарі ігор несуть відповідальність за дотримання глядачами вимог щодо користування захисними масками та дотримання соціальної дистанції;
 
- Спостерігачі суддівства відміняються;
 
- На всіх іграх, окрім Першої ліги (чоловіки) та Вищої ліги (жінки), будуть присутні Комісари з розширеними повноваженнями. На іграх Першої ліги (чоловіки) та Вищої ліги (жінки) такі повноваження матимуть старші судді;
 
- Комісар (старший суддя), окрім встановлених чинними Правилами проведення ЧУ та КУ повноваженнями та функціональними обов’язками, уповноважений здійснювати в т.ч. контроль за дотриманням глядачами «масочного» режиму та дотримання соціальної дистанції. А тому, у разі відповідних порушень, Комісар (старший суддя) наділений правом призупинити гру в будь-який момент, коли ігровий годинник зупинено, та звернутись через делегата клуба або секретаря-інформатора з вимогою до глядача (ів) з проханням надіти маску належним чином та/або дотримуватись соціальної дистанції, в протилежному випадку, Комісар (старший суддя) може звернутись до охорони (через делегата клубу) з вимогою вивести глядача (чів) із залу. Якщо і ці заходи не будуть  ефективними, гра продовжується, а питання щодо застосування санкцій до команди передається на розгляд Директорату ЧУ;
 
- Санкції за порушення глядачами вимог щодо користування захисними масками та дотримання соціальної дистанції, які можуть бути застосовані до клубів, в т.ч., у разі систематичних порушень або не усунення клубом вказаних порушень на вимогу Комісара (старшого судді): обов’язковий грошовий внесок на користь ФБУ в розмірі від 50 000 (п’ятидесяти тисяч) грн. до 100 000 (ста тисяч) грн. та/або зарахування команді нуль очок в турнірній таблиці за зіграну гру.
 
- Під час перерв між чвертями та таймаутів Клуб-господар зобов’язаний забезпечити голосове інформування з приводу неухильного дотримання глядачами вимог щодо користування захисними масками та дотримання соціальної дистанції на трибунах.
 

Також, звертаємо увагу керівників клубів на те, що, як показує досвід, глядачі дуже часто беруть приклад саме з керівників клубів та запрошених ними осіб щодо дотримання протиепідемічних вимог. 

Источник: ФБУ

Добавил: BrickFreak
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.