вверх  обратно

Андрей Грицак: "Будут три игры – постараемся все три выиграть"

10.02.2021

БК "Запорожье" сыграет следующие три матча Суперлиги в "баббле" в Каменском: против "Одессы", "Химика" и "Николаева". О подготовке и настрое на эти матчи один из лидеров запорожцев Андрей Грицак рассказал в комментарии прес-службе клуба.

– Андрію, минула рівно половина турнірної дистанції регулярного чемпіонату Суперліги Паріматч. Які в тебе враження від українського чемпіонату, де ти проводиш свій дебютний сезон?
Насправді мені дуже приємно грати в Україні. Відчуваю тут підтримку з боку вболівальників, у команді теж приємна атмосфера. Ми всі разом один за одного на майданчику і поза ним. Можемо вийти на спільну прогулянку чи повечеряти в одній компанії. Колектив дружний, кожен відчуває підтримку та працює на загальний результат. Ця командна хімія допомагає нам здобути перемоги.

БК "Запоріжжя" показує дійсно високі результати та може обіграти будь-кого, незважаючи на те, що клуб поступається іншим за своїм бюджетом та фінансовими можливостями. Важко залишатися професіоналом, коли іноді доводиться проводити багато ігрового на майданчику через відсутність повноцінної заміни?
Я мало уваги звертаю на такі поняття як бюджет клубу чи фінансові можливості. Тим більше, коли в усьому світі пандемія. Мені зараз важливіше розвиватися як гравцеві, мати постійну ігрову практику та намагатися прогресувати. Якщо ти професіонал, то будеш грати в повну силу завжди і тренуватися кожного дня.

– Календар першого "бабблу" такий, що БК "Запоріжжя" зіграє три матчі за три дні. Востаннє такий графік був на передсезонному турнірі в Миколаєві, де, до речі, вдалося виграти всі матчі, в тому числі – у "Хіміка" та "Миколаєва". Як гадаєш, можливо повторити той результат?
– На перемоги ми розраховуємо завжди. Буде три гри – значить спробуємо здобути три перемоги. Тому налаштовуємося на максимальний результат. Це спорт, інакше й бути не повинно. Звісно, зробити це зараз у чемпіонаті буде набагато важче. Тут потрібна повноцінна ротація, тож нам, молодим гравцям, потрібно максимально допомагати команді. Сподіваюсь, що виступимо гідно.

– Зараз тебе знову турбує травма – запалення ахіллового сухожилля. Ти підійдеш до "бабблу" в повній фізичній готовності чи є сумніви?
– Сподіваюся, що підійду в оптимальних кондиціях. Час від часу турбує ця проблема. Коли сильно болить, кажу тренерам, що потрібна заміна, коли ні, то готовий виходити на майданчик і працювати на всі сто. Ще є кілька днів, тож використаю цей час, щоб відновитися та підійти до матчів у повній бойовій готовності.

Від початку сезону минуло майже п’ять місяців, напевно, встиг вже призвичаїтися до Запоріжжя. Поділись своїми враженнями від міста.
– Так, до Запоріжжя вже звик. Частіше буваю в центрі міста, добре знаю район бульвару Шевченка, Набережну, площу Фестивальну. Враження приємні, нічого поганого не скажу. Час від часу сумую за Іспанією, адже довго жив там. Проте постійні тренування та матчі відволікають мене від зайвих думок та ностальгії.

– У маршрутках запорізьких часто їздиш?
– Ні, коли почався коронавірус, намагаюся взагалі не їздити у громадському транспорті. Пам’ятаю, коли ще був малий, їздив у таких маршрутках в Івано-Франківську. Зараз не хочу.

– Якщо тобі надійде пропозиція від БК Запоріжжя залишитися ще на сезон, погодишся?
Про наступний сезон ще не думав. Нам би цей завершити якнайкраще. Хочеться виграти медалі, бути якомога вище в турнірній таблиці. Ось коли сезон завершиться, тоді можна й думати про майбутнє. Зараз говорити про це рано.

Источник: БК "Запорожье"

Добавил: BrickFreak
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.