вверх  обратно

Уверенный дебют “Прометея”, исторические 48 очков Кийс и другие рекорды: итоги первой половины сезона женской Суперлиги

25.12.2020
Як і всі інші чемпіонати, жіноча Суперліга йде відпочивати на новорічні свята. 7 турів, тобто перша половина сезону, позаду, а друга розпочнеться 8-го січня. Тож, час підбити проміжні підсумки, згадавши головні команді та індивідуальні досягнення, а їх вистачає.
 
 
Командні досягнення:
 
Найрезультативнішим поєдинком для однієї команди, не лише в сезоні, а й за останні 5 років, стала зустріч Прометея та Чайки. Представниці Кам’янського змогли набрати 120 очок і як підсумок перемогти – 120:52.  
 
Найменш результативним матчем для однієї команди, став поєдинок між Вінницькими Блискавками та Київ-Баскетом. Вінничанки, які повернулися до еліти після сезону у Вищій лізі, показали у зустрічі з представницями столиці найгіршу результативність за 5 років. Вони набрали 29 балів і як підсумок поступилися – 29:114. Також, ця перемога є найрозгромнішою за останні 5 сезонів, з різницею у 85 очок.
 
Найрезультативніший результат на табло для обох команд було зафіксовано одразу в трьох матчах: Прометей – Франківськ 103:81, Інтерхім – Прометей 71:113, Київ-Баскет – Динамо 96:88. В усіх випадках набрано по 184 бали – це рекорд сезону.
 
Найменш результативним в сезоні став поєдинок Вінницьких Блискавок та Динамо. Киянки перемогли 65:43, а це 108 балів в сумі.
 
Найінтригуючим протистоянням сезону стала друга зустріч 5-го туру між Інтерхімом та Франківськом. Основного часу командам не вистачило і з рахунком 70:70 вони пішли на овертайм. Проте, однієї п’ятихвилинки колективам стало мало – 82:82, а тому знадобилася друга. Там важку перемогу здобули одеситки, перемігши – 93:86.
 
 
 
Індивідуальні досягнення:
 
Історичну результативність показала легіонерка Динамо-НПУ Андреона Кійс у другому матчі третього туру з бердянською Чайкою. Американка змогла набрати 48 очок (14/23 двоочкових,1/5 триочковий та 17/18 штрафних), що є рекордом жіночої Суперліги. Вона побила досягнення Аліни Ягупової, яке трималося 6 років.  Це допомогло Динамо перемогти Чайку – 80:67.
 
Нагадаємо, Аліна Ягупова тричі набирала по 45 очок впродовж 2011-2014 років. Досі, цей результат був номером один.
 
Другий результат сезону також в Кійс – 37 очок, третій у гравчині Прометея Турон Берніс Мосбі – 36.
 
 
Найкращою асистенткою сезону безперечно є Ольга Дубровіна. Захисниця та капітанка Прометея посідає чотири перші сходинки за кількістю передач в сезоні. З показником у 15 асистів у першому матчі другого туру проти Вінницьких Блискавок, вона була близькою до того, аби повторити рекорд жіночої Суперліги Наталії Бондар, який та встановила ще у 2016 році віддавши 16 передач за гру.
 
Другою йде Олена Попова – 13 передач, третьою Вікторія Шматова – 12.
 
 
Рекорд сезону за підбираннями ділять Олександра Радулович та Тетяна Гаврильчик. Гравчиня Чайки змогла зробити 22 корисні дії під щитами у першому матчі першого туру проти Рівного. Таку ж саму цифру показала і центрова Рівного, Гаврильчик, але вже в іншому поєдинку четвертого туру з Динамо. Таким чином, вони ділять не лише золото сезону за підбираннями, але й четверту сходинку за останні 5 років в жіночій Суперлізі.  
 
Другий та третій результати сезону також у Олександри Радулович – 18 та 17 підбирань відповідно. Щоправда, бронзовий показник вона ділить одразу з двома гравчинями: Турон Берніс Мосбі та Тетяною Гаврильчик.
 
 
Також Олександра Радулович має найвищий РЕ в сезоні – 45. Вона змогла обійти Андреону Кійс на два пункти в матчі сьомого туру з Франківськом. Тоді лідерка бердянського колективу відзначилася дабл-даблом з 31 балу та 15 підбирань. Такий внесок у гру допоміг Чайці впевнено перемогти – 94:60.
 
Другий РЕ в сезоні у Андреони Кійс – 43, третій в Турон Берніс Мосбі і знову Андреони Кійс – 42.  
 
 
Лідерки сезону за підсумками всіх зіграних турів (середній показник):
 
Набрані очки – Андреона Кійс (Динамо) – 29
 
Підбирання – Олександра Радулович (Чайка) – 11.1
 
Передачі – Ольга Дубровіна (Прометей) – 11
 
Рейтинг ефективності – Андреона Кійс (Динамо) – 32
 
 
ТУРНІРНЕ СТАНОВИЩЕ
 
Перемоги/поразки
 
1. Київ-Баскет - 16 матчів, 14 перемог
 
2. Прометей - 12 матчів, 12 перемог
 
3. Динамо - 12 матчів, 10 перемог
 
4. Чайка - 14 матчів, 8 перемог
 
5. Франківськ - 14 матчів, 5 перемог
 
6. Вінницькі Блискавки - 16 матчів, 2 перемоги 
 
7. Інтерхім - 14 матчів, 3 перемоги

8. Рівне - 14 матчів, 2 перемога 

Источник: ФБУ

Добавил: 
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.