вверх  обратно

Андрей Кожемякин: “В первый день было тяжелее всего, ибо температура 38 и голова раскалывалась”

12.11.2020

Днями став відомий суперник, проти якого “Будівельник” розпочне боротьбу в Кубку України 2020/21. Оскільки захисник столичної команди Андрій Кожем’якін не один рік виступав саме у “Маріуполі”, з ним прес-служба клубу і поговорила після жеребкування.

- Андрій, спершу розкажи, як твої справи? Йдеш до одужання?

- Зараз вже значно краще, дякую. Але перший тиждень був дуже важкий. І саме у перший день було найтяжче. Ми в той день зробили тест і я почувався добре, але після вечірнього тренування раптово відчув, що захворів.

Температура піднялася до 38 градусів, голова просто страшенно боліла. Кидало в жар, викручувало тіло. Так тривало чотири дні. Лише на п'ятий став почувати себе краще. І надалі все відпускало і відпускало. Проте, досі час від часу маю температуру, тож до повернення до тренувань поки мови не йде.

- Ти досить жваво почав сезон і отримував багато ігрового часу, після чого трохи менше виходив на паркет, але потім взагалі захворів і останні дві гри команда проводила вже без тебе, проте з підсиленням в особі Бурта. Зараз вам усім доведеться починати все спочатку і відвойовувати свій час в ротації. Напевно прикро?

- Я цілком спокійно ставлюся до того, що відбувається зараз. Нічого ж не поробиш. В такий час всі команди та всі гравці - в однакових умовах. Ми усі перебуваємо в зоні ризику.

- Які твої амбіції на цей сезон?

- Хочу грати як можна більше. Виступати за “Будівельник” - це честь і відповідальність. У мене дуже серйозні конкуренти, тож я з усіх сил намагаюся показати себе кожну хвилину і принести користь команді. Це якщо мова про індивідуальні цілі. А загалом, я, як і всі – хочу перемагати.

- Ти три роки провів в системі “Азовмаша”.

- Так, три сезони під керівництвом Євгена Леонідовича Подорваного, власне він мене і запросив до Маріуполя. Я прийшов у 2011-му, і пішов лише тоді, коли можна сказати, не стало клубу – в 2014-му.

- Протистояння з “Маріуполем” в Кубку буде для тебе принциповим?

- Навряд. Я розумію, що це команда з того ж міста, нею займаються легенди місцевого баскетболу і все таке, але вже багато років пройшло, і наразі там грає, здається, лише один хлопець, з яким я був в команді – Микита Бібіков. Тож я радий, що ми зіграємо з “Маріуполем”, але це для мене буде такий самий матч, як інші.

- Як вважаєш, хто в цій парі фаворит? Враховуючи стан нашої команди?

- Все ж ризикну сказати, що “Будівельник” має йти далі в будь-якому разі. Так, для нас це буде тренування з підвищеною відповідальністю, але ми маємо виходити в чвертьфінал. Проте легко нам не буде, це 100%.

- До речі, як проходить твоя адаптація у Києві? Знаходив, чим себе зайняти у вільний час до хвороби?

- Так. Як раз багато хлопців з Маріуполя у 2014 році переїхали саме в Київ, тому друзі тут є і я дуже цьому радий. Прекрасно, коли є можливість з ними бачиться і проводити час. Фактично всі вони цікавилися, як я почуваю себе, пропонували свою допомогу у тому чи іншому вигляді. Дуже-дуже їм вдячний за турботу! 

Источник: ФБУ

Добавил: 
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.