вверх  обратно

Виталий Зотов: "Если будем жить победой в Кубке, ничего хорошего не выйдет - переносим все внимание на чемпионат"

8.10.2020
 
Розігруючий южненського Хіміка Віталій Зотов став одним з головних героїв домашнього Фіналу чотирьох. Южненці, вигравши дві неймовірних баталії, залишили трофей вдома, а 23-річний баскетболіст отримав нагороду найкращому захисникові турніра.
Про завоювання трофею та налаштування на новий сезон Суперліги Паріматч Віталій Зотов поспілкувався із прес-службою ФБУ.
 
У вас було дві різних гри, два різних суперника. Які були ключові завдання на ці матчі?
- На Київ-Баскет у нас було більше підготовки — цілий тиждень і навіть більше. Раніше почали до них готуватись. Ми розібрали всі іх комбінації, знали, що вони грають у нападі, що грають у захисті. Але вони знали все, що ми гратимемо. Обидві команди тактично були готові до півфіналу. Ми якісно зіграли у захисті, особливо в першій частині матчу. Так, декілька разів ми не розібралися у захисті, але в цілому зіграли командно, допомагали один одному. Думаю, що в першому матчі ключовим моментом став захист.
У другій грі вже не було так багато часу готуватись. У день гри ми подивились відео перед матчем і вже був бій. По ходу матчу щось ми знали, щось нам тренери підказували з лави. Вийшла нервова гра, гідна фіналу. 
 
 
Ви знали, що за Дніпро зіграє Санон, чи це був для вас сюрприз?
- Ні, ми не знали. Але в скаутингу він був присутній — це було не важливо.
 
Як мали зіграти останню атаку в фіналі — твій прохід під кільце був експромтом чи запланованим?
- Я все правильно зробив, але Макс Закурдаєв заблокував мій кидок. Ми так і розраховували, що я піду під кільце і на майданчику будуть два снайпери Мироненко та Марченко, і якщо я не знайду свого завершення атаки, треба буде знайти їх. Вийшло так, що після блок-шота м’яч відскочив до мене, декілька гравців Дніпра побігли на м’яч і залишили на дузі не ту людину.
 
Вперше за довгий час в Хіміку немає американського розігруючого — тренер довірів тобі роль основного першого номера команди. Які у тебе враження від етапу кар’єри в Южному?
- Я прийшов в команду в середені минулого сезону. Поки я адаптувався, сезон завершився через коронавірус. Ми продовжили працювати українським ростером протягом усього літа. Я радий, що я в цій команді і ми насправді як одна родина. Системність гри нашої команди йде від тренера. Спочатоку, шукаючи новачка, він цікавиться, що це за людина.  Відштовхуючись від цього, у нас всі в команді хороші хлопці, всі допомагають один одному і у нас є дисципліна. Ніхто не може її порушити, адже у тренера є свої правила і всі їх притримуються. За рахунок чого ми отримуємо такі результати.
 
 
Як вписалися до команди два новачка — Вашингтон та Нельсон?
- Якщо говорити про Тоні Вашингтона, то він два дні в команді і відразу виграв кубок — по ньому мені поки що важко щось сказати. Ми йому допомагаємо вписатися до гри команди. Він хороший хлопець, у нього великі розміри. Впевнений, у майбутньому він нам допоможе. У фіналі він також отримав свої хвилини, впорався і дуже допоміг нам, особливо у захисті. 
Нельсону знадобився лише тиждень і він вже вписався до гри команди і зрозумів, що від нього потребує тренер і які в нас правила. Те що він вдало вписався до гри команди, видно по півфіналу, він провів хороший матч. Якщо б не фол-трабл у фіналі, він мав би стати найкращим центровим Фіналу чотирьох, а Салліван - MVP.
 
Глобально, які завдання стоять перед командою на сезон?
- Як завжди максимальні. Ніхто не любить програвати, а наш тренер тим більше, тому він нас налаштовує тільки на перемоги. Не важливо, що це за турнір та гра — ми маємо виграти кожен матч. Сьогодні ми вже граємо першу гру сезону, тому кубок треба вже поскоріше забути та зробити правильні висновки. Якщо ми і надалі житимемо цією перемого, нічого хорошого з цього не вийде. Ми маємо всю нашу увагу перенести на чемпіонат.
 
 
Чи вдалося вже відійти від цієї перемоги?
- Думаю, що вже так, емоції вчухли. Тренувались і розбирали Тернопіль — вся увага цьому матчу.
 
Чи будуть для тебе якісь принципові суперники в цьому сезоні?
- Немає принципових, всі хороші. Сильний чемпіонат має бути в цьому сезоні, розслаблятися та недооцінювати суперників не можна. На моїй позиції в кожній команді є хороший гравець і для мене буде викликом добре показати себе в дуелях проти цих гравців.
 
Як ти вважаєш, чи надали тобі впевненості виклики до лав національної збірної?

- Кваліфікація була моїм дебютом, це був хороший досвід. В плані психології це допомагає, адже я зіграв на європейському рівні за національну команду. Я не отримував багато ігрового часу, але це позитивно позначилося на моїй грі. Плюс робота з тренером в клубі — це також важливо. 

Источник: ФБУ

Добавил: BrickFreak
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.