вверх  обратно

Камбек Мишулы — один из главных сюжетов межсезонья: ключевые цифры украинца в Турции

1.09.2020
Сезон 2019/20 став першим у кар’єрі атакуючого захисника збірної Олександра Мішули, який він провів за кордоном. Один з лідерів національної команди отримав досвід виступів у складі одного з лідерів другого турецького дивізіону Меркезефенді — команди, яка мала реальні шанси на підвищення в класі, але втратила їх в результаті всесвітньої пандемії коронавірусу та дострокової зупинки сезону. 
 
Тим не менш, протягом турецького етапу кар'єри Мішула встиг отримати досвід, який тепер намагатиметься якнайкраще використати у складі віце-чемпіона України та учасника Кубка Європи ФІБА Київ-Баскета. Відзначаємо ключові цифри у статистичній лінії вихованця та екс-гравця Дніпра Мішули у сезоні 19/20.
 
 
По-перше, Олександр став найрезультативнішим гравцем команди, набираючи в середньому за гру 13.7 очка. 
Мішула мав найкращий відсоток реалізації триочкових кидків серед усіх гравців Меркезефенді, які виконували більше 2 атак у середньому за гру — 38.2% (у сезоні 2018/19 у Дніпрі — 36.1% за 8.4 3-очкових атак за гри). 
 
Наш легіонер був абсолютним лідером в турецькому колективі за кількістю кидків з-за дуги — 7.9 атак за матч, та другим у складі Меркезефенді за сумарною кількістю кидків з гри — 10.8. 
 
Мішула отримував найбільший ігровий час у складі Меркезефенді, відпрацьовуючи в середньому 30.0 хвилини у 22 матчах регулярного чемпіонату. 
 
У доробку українця два рекорди результативності — 30 очок (3/6 двоочкових, 5/12 триочкових, 9/11 штрафних) у матчі проти клубу Мамак, який він відіграв без замін (85:87) та 27 очок (1/4 двоочкових, 6/13 триочкових, 7/8 штрафних) у грі проти Самсунспор (73:63). 
 
 
 
Рекордну кількість влучних триочкових за матч у складі Меркезефенді до активу записали два гравці — Уміт Сонкол та Олександр Мішула, які по одному разу за сезон закинули по 6 дальніх атак. Ще у 5 матчах Мішула закидав по 5 триочкових, що є другим кращим показником у команді. 
 

У Київ-Баскеті Мішула буде одним з ключових гравців у задній лінії разом із Брюсом Мессі, Брендоном Янгом та Богданом Близнюком. Перед Айнарсом Багатскісом стоятиме нелегке завдання розподілу ролей у команді, яка вже скоро проводитиме перші контрольні матчі на передсезонному турнірі в Кам’янському. 

Источник: ФБУ

Добавил: BrickFreak
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.