вверх  обратно

Валерий Плеханов: "К сожалению, уже в начале сезона мы имеем потерю"

27.09.2019

БК "Запоріжжя" стане на шляху грізного "Прометея" у стартовій грі української Суперліги Парі-Матч.

28.09.2019. Суперліга Парі-Матч. СК "Прометей" (Кам’янське). СК "Прометей" – БК "Запоріжжя", 19:00. Пряма трансляція – телеканал "Oboz TV"

Вивіска цього поєдинку є найбільш привабливою серед усіх стартових матчів чемпіонату. “Прометей” та “Запоріжжя” тісно пов’язані окремими людьми, що придає особливого шарму протистоянь цих суперників. Впродовж минулого сезону, виступаючи у Вищій Лізі, клуб з Кам’янського продемонстрував своє прагнення не просто зайти в Суперлігу, а навести галасу в еліті українського баскетболу наскільки вистачить сил. “Прометей” заздалегідь готувався до підвищення в класі, запросивши до себе гравців рівня Суперліги – Макса Конате, Віталія Мальчевського, Сергія Загребу, Олександра Місяця і надавши їм час для зіграності. Літнє підсилення та зміна тренерського штабу лише підтвердила тезу про максимальні амбіції керівництва “Прометею”.

Латвійський спеціаліст Карліс Муйжнієкс має у своєму ростері повний спектр можливостей і варіацій. Отримавши влітку двох представників чемпіонського складу южненського “Хіміка” Іллю Сидорова та Олександра Антипова, основного розігруючого збірної України Дениса Лукашова, вбивчих шутерів, чиї імена стали відомі завдяки виступам у Запоріжжі – Маліка Трента і Ренді Кулпеппера, оновлений колектив у компанії з такими бігменами як Майк Майєрс та Джей Ді Міллер автоматично відправляється у ранг фаворитів сезону в Суперлізі.

Силу оновленого БК “Запоріжжя” у розрізі боротьби впродовж всього сезону спрогнозувати поки що важко. Торік за схожої ситуації команда Валерія Плеханова вистрілила. Тепер усіх, хто захищає кольори запорізького клубу сприймають з побоюванням і повагою, але заради справедливості варто відзначити, що у передсезонний період наша команда з двох спроб не зуміла розколоти “кам’янське” серце, програвши “Прометею” на домашньому турнірі 89:112 та гостьовому 90:112.

Тепер настав час першої в історії офіційної зустрічі цих клубів та точки для відліку нового надихаючого сезону української Суперліги Парі-Матч.

Коментар головного тренера БК “Запоріжжя” Валерія Плеханова:


– “Прометей” начебто як дебютант, але маючи такий ростер як у них, я чудово розумію їх амбіції не просто включитися в боротьбу за медалі, а претендувати на найвищі місця. Вважаю, що підбір виконавців у них дуже якісний. Передсезонні турніри, де ми зустрічалися, показали те, що за швидкістю ми їх не можемо перебігати, поступаємось у габаритах. Майк Майєрс взагалі буде виділятися серед всіх великих гравців нашого чемпіонату. Інших виконавців всі теж прекрасно знають. Кулпеппер і Трент – індивідуально дуже сильні та швидкі, тому, щоб їх зупинити, потрібна щільна система захисту. На жаль, наша система захисту поки що в стадії становлення, тому вона і дає збій, коли проти нас грає мобільна команда з індивідуально сильними гравцями. Доповнює цей колектив дуже розумна гра від Лукашова. Денис дуже грамотно знаходить слабкі сторони суперника, щоб створювати для своїх партнерів відкриті кидки. Це говорить про клас розігруючого. “Прометей” раніше почав підготовку, на даний момент вони виглядають більш монолітно. Як з ними боротися – знаю. На жаль, вже на початку сезону ми маємо втрату – травмований один із лідерів команди Андрій Мироненко. Але до Кам’янського їдемо точно не туристами, налаштовуємося на серйозний бій. Хлопці горять бажанням, але треба розуміти, що до рівня “Прометея” ми поки що не дотягуємо, однак зробимо все можливе аби стрибнути вище голови.

Добавил: aks700
7
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.