вверх  обратно

Возрожденная "Козачка-КПУ" продолжает подготовку к новому сезону

6.09.2018

Поновили тренувальний процес у залі баскетболістки запорізької “Козачки-КПУ”. Після десятиденного збору у Бердянську, дівчата повернулися у рідний зал, де їх чекає місяць напруженої роботи. Не за горами старт у Суперлізі, тож працювати треба багато і якісно.

Олена Жержерунова, головний тренер БК «Козачка»:

- Видно, що двічата скучили за баскетболом, дуже хотілося і м'яч у руках потримати. Всі досить професійно поставилися до завдання. Ми тримали з усіма контакт. До початку зборів запропонували програму, щоб вони індивідуально працювали аби не починати з нуля, не виходити зі стадії розкачки поки наберемо форму. Радує те, що «основа» у нас залишилася, лише не змогли ми домовитися зі Світланою Маляр з особистих причин. Тривають перемовини з Ольгою Черненко, відсотків на 90, що вона все-таки нам допоможе у цьому році. Серед новачків у нас з'явилася дівчина з Рівного. Ми працювали разом влітку у молодіжній збірній України, я її знаю, вона виступала у Суперлізі у минулому році, сподіваюся, що вона допоможе нам.

Мова про Вікторію Ковалевську, яка минулий сезон виступала у баскетбольному клубі “Рівне” у Суперлізі і викликалася до лав молодіжної збірної України U-20. І хоч на чемпіонаті Європи цього літа не зіграла, але колосальний досвід під час зборів отримала, де й звернула увагу на неї Олена Жержерунова, яка працювала у тренерському штабі збірної України.

Вікторія Ковалевська, гравець БК «Козачка»:

- Я була начувана про цю команду, що вона нещодавно відродилася і тим більше відродилася з великим успіхом – з першим місцем. Ви знаєте, я сама з Рівного, для мене це вперше, що я покинула свою домівку, нова команда, нові люди, новий тренер. Я вважаю, що це для мене дуже велика нагода проявити себе в першу чергу доказати самій собі, що я чогось варта, треба виходити з зони комфорту, щоб відчути щось новеньке.

Чекають у запорізькому клубі на ще одну молоду збірницю, яка зовсім нещодавно представляла національну команду України U-18 на чемпіонаті Європи з баскетболу 3 на 3. Вікторія Федоренко має бути знайома запорізьких глядачам, адже у минулому сезоні виступала у складі головного опонента “Козачки” – баскетбольного клубу “Франківськ”, з яким запоріжанки оскаржували право чемпіона Вищої ліги у фінальній серії. Ще одне придбання “Козачки” – Світлана Радіонова – найкраща підбираюча харківського “ХАІ” у минулому сезоні Суперліги. Вже незабаром на запорізьку команду чекає історичний дебют у головному чемпіонаті країни, де бонусом, а можливо і козирем, стане домашня ігрова арена – палац спорту “Юність”.

Дар'я Штура, гравець БК «Козачка»:

- Не те, щоб хвилювання, скоріше відповідальність перед глядачами вища. Хотілося б, щоб більше людей приходили, тому що підтримка – це основне для гравця на полі. Навіть якщо згадати фінальні ігри, ми виходили втомлені, сил не було, але глядачі нас підтримували і десь з'являлося мабуть уже десяте дихання, хотілося грати, доводити, що ми кращі. У «Юності» зал буде гарний і просторий, ми намагатимемося боротися до перемоги, будемо викладатися в усіх матчах до останнього.

У новий сезон із капітанської пов'язкою “Козачку” поведе Ольга Сівакова. Стартовий тур у Суперлізі запланований на початок жовтня.

Добавил: Ruslan1996
7
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.