вверх  обратно

Франческо Баранка: "Проблема договорных матчей в украинском баскетболе набирает обороты"

27.12.2017

Голова Комітету з етики і чесної гри ФФУ Франческо Баранка, якому нещодавно запропонували очолити Комітет по боротьбі з договірними матчами у Федерації баскетболу України, дав інтерв’ю на тему сьогодення боротьби проти матчів із фіксованим результатом у спорті.

- Нещодавно стало відомо, що вам запропонували очолити Комітет по боротьбі з договірними матчами у Федерації баскетболу України. Які ваші плани та чи вистачить у вас часу на це?


- Я мав зустріч із представниками ФБУ. Я був вражений прагненням до охорони чесності гри цих людей так само, як в ФФУ. Я переконався, що в Україні спортивні організації дійсно прагнуть боротися з проблемою. Ми вже помітили декілька «дивних» матчів в українському баскетболі. Як я казав, в світовому баскетболі зараз посилюється ця проблема. Ми не афішували це, але я мав зустріч із міністром спорту. Ми робимо дійсно широкомасштабну роботу. Ми намагаємося працювати мовчки, але, на жаль, за це ми отримуємо критику

Ми обговорили можливу співпрацю. Але тут треба ще обговорити це питання у Federbet, оскільки це питання стосується не лише мене. Я був би радий допомогти і ФБУ також. У баскетболі варто вжити плюс-мінус всіх тих самих заходів, що ми намагаємося вжити у футболі. У мене є команда, яка стежить за аномальними рухами ставок і робить звіти. Я не роблю це особисто. Тому робота для ФБУ не завадить виконанню моїх обов’язків у ФФУ.

Це буде додаткова робота для очищення українського спорту від проблеми договірних матчів. Ми не афішували це, але я мав зустріч із міністром спорту. Ми робимо дійсно широкомасштабну роботу. Ми намагаємося працювати мовчки, але, на жаль, за це ми отримуємо критику.

– Як ви оціните масштаби проблеми в українському баскетболі?


– Поки що проблема не така велика, як у футболі. Проводиться не так багато турнірів, на які приймають ставки. Але проблема набирає обертів і ми сподіваємося, що можемо вирішити і її також.

Источник: bookmaker-ratings.com.ua

Добавил: aks700
7
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.