вверх  обратно

Генри Дугат: "Осталось кое-что, что я хочу выиграть в "Будивельнике"

18.12.2017

Лідер "Будівельника" і MVP минулого сезону Суперліги Генрі Дугат зараз у вогні. Американський захисник проводить на максимальному рівні вже другий місяць поспіль, раз пораз допомагаючи "будівельникам" здобувати перемоги. Часто в кінцівках, а іноді й таким неймовірним чином, як це було в Черкасах. Дугат розказав про свою ментальність, проблеми команди, трансформацію головних суперників, чемпіонат в цілому та інше.

- Генрі, зараз ти проводиш неймовірний відрізок, і вся баскетбольна Україна знаходиться під враженням від такої гри. Що для тебе змінилося з моменту старту сезону?

- На початку сезону мені доводилося грати з травмою, у мене було пошкодження коліна. В такій ситуації було важко дати команді те, що я можу, і що давав раніше. Але зараз я відчуваю себе набагато комфортніше. Без цієї травми я інший гравець.

- Ти повністю відновився чи больові відчуття ще виникають?


- Ні, біль пройшла. Я на 100% здоровий і готовий грати. Це найкраща новина для мене з моменту старту сезону.

- У цьому році "Будівельник" відчуває певні труднощі, команда вже двічі програла "Дніпру". З чим по-твоєму це пов'язано і як це виправити?

- Як я вже сказав на своєму прикладі, у нас було багато травм з початку сезону. При таких обставинах важко почати показувати те, що ми повинні показувати як команда. Цьому потрібен час. У нас є цілий сезон, в ході якого ми кожен день, від гри до гри, стаємо краще як команда. Тому я вірю, що в цьому році ми будемо боротися за перемогу в чемпіонаті і зможемо цього домогтися, Хоча і розумію, що буде дуже важко. Це процес, і я люблю його.

- Говорячи про твоїх партнерів по бек-корту. Наскільки важко грати без Брендона і як ти можеш оцінити прогрес Зота?


- У першу чергу, повинен сказати, що нам дуже важко доводиться без Брендона. Він дає команді варіативність та іншу динаміку в нападі. Його важко опікати і, як правило, суперники витрачають на це багато сил. Коли він повернеться і буде у звичній формі, думаю, ми одразу станемо краще. З Брендоном і повним складом ми станемо небезпечніше. Говорячи про Зота, звичайно, його гра покращилася з минулого року. Він попрацював над своєю впевненістю, і тепер це дозволяє йому забивати важливі кидки. Починаючи з передсезонки і продовжуючи іграми чемпіонату, він забив багато таких кидків, які дозволяли нам залишатися в справі і вигравати ігри. Це прийшло з його впевненістю. Він наполегливо працює над собою кожен день на тренуваннях, і ми бачимо результат. Він безсумнівно виріс за цей рік.

- Що можеш сказати про одного з головних конкурентів за чемпіонство - "Дніпро"? Чи стали вони краще з минулого сезону?


- Так, але можу сказати, що "Дніпро" виглядав добре і в минулому сезоні. Вони показують дуже хороший командний баскетбол. Але, знову-таки, це марафон. Важко залишатися в одній формі протягом усього сезону, і ми повинні користуватися помилками Дніпра.

- Що скажеш про "Хімік", який зараз відчуває певні труднощі?


- Тут так само, як і з нами, як і з кожною командою в цьому чемпіонаті. Навіть якщо команда відчуває труднощі на даному етапі, вона все одно залишається дуже небезпечною в окремо взятій грі. "Хімік" все ще важко перемагати. Говорячи про їх лідера Дерріка Колтера, я провів лише одну гру проти нього і бачив його цифри статистики. Можу сказати, що це хороший гравець, і "Хімік" з ним вгадав.

- Ти граєш тут другий рік, і цього разу в чемпіонаті представлено вісім команд. Чи виграла Суперліга від цього на твою думку? Що можеш сказати про сьогоднішній рівень чемпіонату?

- Чемпіонат безумовно став більш сильним. Люди можуть говорити про те, що ми або "Хімік" відчуваємо труднощі, але не можна заперечувати, що сьогодні з суперниками з середини або нижній частині таблиці грати стало ще важче. Чемпіонат став більш конкурентним.

- Не можу не запитати тебе про гру в Черкасах. Розкажи, що зробило той вечір для тебе таким особливим?


- Ми вкрай погано почали ту гру. Якщо б ми командно почали її трохи по-іншому, кінцівка не складалася б для нас настільки важко. Але це гра, і ось чому ти повинен залишатися сконцентрованим на всій дистанції - ти можеш отримати момент, який був у нас в Черкасах. Я забив кидки в кінцівці, але це була відмінна командна робота. Артур зробив важливі перехоплення і взяв підбирання, Паша забив штрафні, Міша зробив свій внесок. Все це разом дозволило нам виграти. Для мене це одна з кращих командних перемог у кар'єрі. Ми програвали всю гру і на останній хвилині ніщо не говорило про те, що ми врятуємо цей матч. Але ми не здалися, продовжили битися і виграли. Дивлячись у майбутнє, я думаю, що такі ігри допоможуть нам стати сильніше в протистояннях з такими командами, як "Дніпро" і "Хімік".

- Твоя статистика у клатч-тайм це щось неймовірне. Кобі Брайант, наприклад, називає це "Менталітетом Мамби". У тебе не все може виходити в ході гри, але коли настає кінцівка ніхто вже майже не сумнівається в тому, що ти заб'єш ці кидки. Як тобі вдається входити у цей режим, як ти досягаєш цього ментально?

- Я залишаюся в цьому режимі кожен день. Весь час намагаюся ставати краще і краще, тому що ніколи не знаєш, що може статися в грі. я просто намагаюся бути готовим до будь-якої ситуації на паркеті. Тому, коли приходить момент, я повинен бути впевнений в тому, що зможу дати команді те що потрібно.

- І все-таки, що, по-твоєму, "Будівельник" може змінити, щоб стати краще як команда найближчим часом?


- Я не думаю, що це повинні бути якісь швидкі зміни. Це процес, він потребує часу. Нам всім потрібно прийти до одного знаменника і потім ми покажемо, на що здатні всі разом. Знову-таки, це те, за що я люблю гру. Ми повинні зібрати цей пазл. Цим цікавий процес. У нас відмінна командна хімія. Ми поважаємо і любимо один одного, і це полегшує цей процес. Ми на одній хвилі.

- Яка гра за ці два роки запам'яталася тобі найбільше?


- (після кількох секунд мовчання - прим.) ... Думаю, що зупинюся на торішньому фіналі Кубка України проти "Дніпра". Гра, де я отримав видалення. У мене до цих пір залишається почуття. що ми повинні були вигравати. Тож залишилося дещо, що я дуже хочу виграти тут - це Кубок України. Зараз ми знову зіграємо з "Дніпром", і ми повинні перемогти.

- Тобто, налаштовуєшся на цю гру по-особливому?


- Звичайно. Кожен раз, коли ми граємо з "Дніпром", я завжди дуже добре відчуваю напругу і цю атмосферу. Я дуже люблю такі ігри.

- Один з матчів ми проведемо в Дніпрі. Що можеш сказати про арену і вболівальників цієї команди?


- У "Дніпра" шикарна підтримка, люди повністю у грі та підтримують команду. Всяк раз, коли вони забивають данк або триочковий, зал вибухає, і команда отримує енергію. Нам потрібно буде зупинити суперника і їх вболівальників та взяти контроль над грою в свої руки.

Источник: budivelnyk.ua

Добавил: aks700
7
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.