вверх  обратно

Состоялась предсезонная пресс-конференция БК "Запорожье-ZOG"

27.09.2017

30 вересня чоловіча баскетбольна команда «ЗАПОРІЖЖЯ-ZOG» втретє стартуватиме в чемпіонаті України серед клубів Суперліги. За чотири дні до цієї події відбулася традиційна передсезонна прес-конференція. Вперше місцем її проведення був обраний затишний офіс паливної компанії «ЗапоріжОйлГруп» (ZOG), основного спонсора баскетбольного клубу.


Прес-конференцію відкрив виступ президента БК «ЗАПОРІЖЖЯ-ZOG» Віктора СТЕЛЬМАКОВА: «Під час міжсезоння була проведена велика робота, спрямована на формування команди, збережена інфраструктури клубу. Хочу відзначити роль президента ФБУ Михайла Бродського в цьому питанні. Він розуміє наші проблеми, підтримує нас, сподіваюсь, що так буде і надалі. Підтримує нас і обласна влада, яка заклала в бюджет півтора мільйона гривень. Сума – чимала, але, чесно кажучи, хотілося щоб обласна і міська влади більше уваги приділяли команді. Адже у забезпеченні гідного виступу команди фінансова складова посідає не останнє місце. Хочу подякувати нашому основному спонсору, я б сказав, нашому надійному плечу – Олегу Серовському, власникові компанії «ZOG», який не просто домовленості виконує, а навіть з випередженням графіку. У всякому разі, протягом того часу, що ми співпрацюємо, жодного разу не підвів. Ми ж у рамках наших можливостей гідно несемо прапор запорізького баскетболу та торгівельної марки «ZOG».

Підготовку до сезону наші баскетболісти розпочали своєчасно, взяли участь у двох турнірах, які дали можливість оцінити наш потенціал. Уже 30 вересня у Миколаєві БК «ЗАПОРІЖЖЯ-ZOG» зустрінеться у стартовому матчі чемпіонату Суперліги з принциповим для нас суперником. Гадаю, ми маємо з ним грати на рівних».

Асистент головного тренера БК «ЗАПОРІЖЖЯ-ZOG» Дмитро БОЛДАЄВ розповів, що склад команди оновився на 50 відсотків і являє собою сплав досвіду та молодості. «Через задіянсть головного тренера команди Валерія Плеханова на турнірі Всесвітньої Універсіади в якості керманича студентської збірної України підготовку до сезону БК «ЗАПОРІЖЖЯ-ZOG» довелося вести за ущільненим графіком. Переможний підсумок нашої участі у харківському турнірі Кубок Ректора ХПІ можна вважати позитивом з огляду на результат, але він дав і привід для роботи над помилками, головним чином тактичними. Намагалися їх виправити протягом тижня, що передував домашньому Меморіалу В’ячеслава Гаврилова. Однак почалися проблеми зі здоров’ям у нашого головного тренера, тож йому довелося керувати процесом у телефонному режимі. За підсумками турніру знов отримали ґрунт для міркувань, хоча у таких турнірах головне – не результат, а перегляд естетичної складової гри. Ми дуже дорожимо підтримкою наших уболівальників, тож докладемо зусиль, щоб їх радувати».

Власник паливної компанії «ZOG» Олег СЕРОВСЬКИЙ запевнив, що очолюваний ним колектив демонструє любов до рідного міста підтримкою спорту, як високих досягнень, так і дитячого. «Якщо молоді нецікаво буде тут мешкати, якщо вона поїде із Запоріжжя, ми не матимемо кому продавати наше падиво, - вважає Олег Володимирович. - Я закликаю бізнесменів допомагати не тільки баскетболу, а й іншим видам спорту. Аби стати свідками перемог наших земляків, замало зусиль тільки «ZOG» та федерацій з видів спорту. Треба, щоб у Запоріжжі любили баскетбол, щоб ширилося коло спонсорів. У прийдешньому сезоні я очікую на яскраві баскетбольні видовища, безкомпромісну боротьбу. Не можна не враховувати, що в деяких команд значно більші бюджети, є зарубіжні майстри баскетболу, але контраргументом нашої команди, яку складають виключно українці, має стати патріотизм. Треба довести, що козацькому роду немає переводу. Запоріжжя – місто славних баскетбольних традицій, але фінансові можливості нашої команди обмежені у порівнянні з іншими клубами. Чемпіонат вітчизняної Суперліги обіцяє бути цікавим, недарма сюди охоче приїздять легіонери. Але я вірю в наших хлопців, їхнього тренера і впевнений, що вони битимуться за кожне очко. Тому закликаю запоріжців прийти 5 і 7 жовтня до Палацу спорту ПАТ «ЗАБ» і підтримати нашу команду в домашніх матчах з чинним чемпіоном країни – «Будвельником» - та «Черкаськими Мавпами».

30 вересня запорізьку команду вперше виведе на паркет у якості капітана Станіслав ОВДЄЄНКО. «Це дуже відповідальна місія – бути капітаном, - сказав він. – Наш колектив може грати з великим піднесенням, він не повинен розслаблятися, має бути зфокусованим на досягненні мети. Моє завдання – подати хлопцям приклад, вести їх за собою. Адже всі вони – професіонали й розуміють, що в нас немає суперзірок, а наш шлях до успіху – командна гра, цілковита самовіддача. Можу запевнити, що вдома наші вболівальники не нудьгуватимуть. Ваша підтримка надихатиме і додаватиме нам сил».

Під завісу прес-конференції Віктор Стельмаков і Олег Серовський під оплески журналістів вручили клубні майки дебютантам команди – Олексію Щепкіну (№ 2), Богдану Ясіненку (№ 3), Андрію Кожем’якіну (№ 13), Максиму Нікітіну (№ 32), Євгену Ворніку (№ 77) і Валерію Анісімову (№ 99).

Источник: www.mig.com.ua

Добавил: aks700
7
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.