вверх  обратно

БК "Запорожье" добыл первую победу в обновленном составе

16.09.2017

У рамках підготовки до нового сезону, який стартує вже за два тижні, цих днів запорізький клуб бере участь у передсезонному турнірі Кубок Ректора Харківського політехнічного інституту. Суперниками підопічних Валерія Плеханова є дві місцеві команди – суперліговий «Політехнік» і студентська збірна Харкова, а також представник другого ешелону вітчизняного баскетболу – сумський СумДу.

Вже у стартовій грі календар звів запоріжців з «Політехніком», який під час міжсезоння істотно підсилив свої лави американськими та сербськими легіонерами. П’ятеро з них узяли участь у звітному матчі, але це не завадило нашій команді взяти гору – 76:72 (20:19, 19:14, 21:24, 16:15). Найвищу результативність продемонстрував Павло Буренко – 15 очок, показники решти гравців такі: Щепкін – 14, Анісімов, Овдєєнко та Кондраков – по 11, Буц – 6, Нікітін – 5, Кожем’якін – 3. Не вдалося вразити кошик суперників Лук’янову та Ворнику, але останній відзначився вдалою грою на підбиранні м’яча (7).

Коментар головного тренера БК «ЗАПОРІЖЖЯ-ZOG» Валерія ПЛЕХАНОВА:

- Це - наша перша гра в оновленому складі, до того ж часу для підготовки в нас було обмаль. А от харківський клуб уже брав участь у передсезонному турнірі в Миколаєві, де обіграв одеську «БІПА-Моду» й у рівних протистояннях поступився господарям і «Будівельнику».  Природно, певні вади грі запоріжців ще притаманні, та попри це, ми виграли три періоди з чотирьох, вдало застосувавши домашні заготовки. Особисто для мене подібні турніри є відмінним підґрунтям для виправлення помилок. На жаль, через травми вдома залишилися Максим Теряник і Богдан Ясіненко (сподіваюсь, що останній до традиційного Меморіалу В’ячеслава Гаврилова відновить свої кондиції). Усі ж десять гравців, яких ми привезли до Харкова зіграли приблизно по 20 хвилин. Нікого не хочу виділяти персонально, а лише відзначу, що всі продемонстрували бійцівські якості. Поступаючись з рахунком 44:50 у третій десятихвилинці, наші баскетболісти за рахунок характеру спромоглися до кінця чверті відновити свою перевагу (60:57), а надалі вже контролювали хід двобою.
 

Источник: БК Запорожье

Добавил: antonius1109
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.