вверх  обратно

"Киев-Баскет": амбициозный новичок женской Суперлиги

12.09.2017
Київ-Баскет: амбітний новачок жіночої Суперліги

З 7 серпня у київському спорткомплексі Меридіан відбувається тренувальний процес у новоствореній столичній команді Київ-Баскет. Саме ця команда обіцяє стати грізною силою у жіночій Суперлізі замість зниклих з баскетбольної мапи найсильніших команд минулого сезону - чемпіона України ТІМ СКУФа і володаря Кубка України Авангарда.

Так, часи стабільного фінансування довгострокових спортивних проектів в Україні ще не настали. Можливо Київ-Баскет доведе зворотнє? Команда фінансуватиметься з позабюджетних коштів. Жіночий Київ-Баскет виступатиме у Суперлізі, чоловічий – у Вищій лізі. Перший очолює Володимир Холопов, другий – Олександр Лохманчук.

Для сильних гравців прекрасної статі Київ-Баскет – чудова нагода продовжити займатися улюбленою справою і прогресувати. Поглянемо на склад: Горобець, Скорбатюк, Ольховик, Краєвська – ще торік ці дівчата виборювали чемпіонський титул у складі ТІМ СКУФа. У Авангарді, а тепер Київ-Баскеті, з Володимиром Холоповим працювала і продовжує працювати Афанас’єва. З Вінницьких Блискавок Холопов підписав Демченко, Степанюк попередній сезон провела у Казахстані. Також у складі Київ-Баскета знайшлося місце обдарованим молодим гравцям. Рабчук, Волошина,Федоренко, Любінець, Коваленко – ці дівчата ще влітку грали на чемпіонаті Європи у Дубліні у складі збірної України U-18. Втім, сказати, що трансферну компанію завершено – не можна. У планах головного тренера підписати принаймні  ще двох сильних гравців. Виходячи з мети на сезон, здобуття чемпіонського титулу, це прагнення виглядає цілком логічним.

Дівчата тренуються щодня – по 2,5 години. Відпрацьовують командну злагодженість, системи захисту, виконують значний обсяг кидкової роботи, приділяють увагу швидкісній спринтерській роботі. 28 вересня у матчі-відкриття чемпіонату України Київ-Баскет зіграє у Палаці спорту з Динамо. То ж вже у першому турі відбудеться столичне дербі!

Володимир Холопов: те, що молоді виглядають дуже непогано, це однозначно, вони стараються, прагнуть, не дають розслаблятися досвіченим гравцям. Поєднання молодості і досвіду буде корисно і першим і другим. Молоді тягнутимуться за дорослими, а ті відчуватимуть конкуренцію і теж працюватимуть на повну. Київ – Баскет створена для того, щоб перемагати, тому мета прозаїчна – чемпіонський титул і Кубок України.

Наталя Скорбатюк: мені запропонували стати гравцем Київ-Баскета наприкінці літа. Я довго не вагалася. Тут є чимало дівчат з ТІМ СКУФа, та й я усіх знаю. Нова команда, нова історія – розпочати її з перемог принаймні виглядатиме красиво. Тренер дуже зрозуміло пояснює, чого він хоче від кожного гравця і від команди у цілому.Тому я думаю, до сезону ми підійдемо повністю підготовленими.

Яна Рабчук: працювати зі старшими дуже корисно для мене. Дівчата завжди підтримують, колектив у нас дуже хороший. У новій команді я тепер граю третього номера, а це моя улюблена позиція. Прагну на кожному тренуванні працювати на повну, щоб в офіційних матчах заслужити місце у складі.

 

Источник: ФБУ

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.