вверх  обратно

Стабильность - знак качества: почему Генри Дугат получил титул MVP Суперлиги Пари-Матч

14.05.2017

Титул найціннішого гравця сезону в Суперлізі Парі-Матч отримав американський розігруючий київського Будівельника Генрі Дугат, який також заслужено потрапив до символічної п'ятірки чемпіонату. Захисник став єдиним американцем, який пройшов сезон з Будівельником від початку до кінця. На відміну від Ді Джея Стефенса і Брендона Філдса, які приєдналися до київського клубу по ходу сезону, і Маршала Брауна з Келвіном Кодфрі, які залишили Будівельник ще восени, Дугат відіграв у складі киян повноцінний чемпіонат. За 27 матчів регулярного чемпіонату американець пропустив лише дві гри, зігравши у всіх поєдинках плей-оф.

Усього на рахунку Генрі 34 гри в чемпіонаті України, в 22 з яких американець виходив у старті, а 12 починав на лавці. Виходячи в старті, американець відчував себе впевненіше, приносячи своїй команді по 16,7 очка, 4,4 передачі і 4,1 підбирання. Входячи в гру славки, киянин був менш результативним - 11,5 очка, трохи рідше асистував партнерам, роблячи 4,2 передачі і рідше збирав м'ячі на щитах, роблячи по 3,2 підбирання.

Найрезультативніший матч сезону Дугат провів у Запоріжжі, де в рамках виїзного поєдинку третього кола регулярного чемпіонату Суперліги Парі-Матч набрав 26 очок, реалізувавши 7 з 12 двоочкових, 1 з 3 триочкових і 9 з 10 штрафних.

Найскромніший матч сезону Дугат провів в першому колі, коли Будівельник грав вдома проти одеської БІПИ. Американець набрав лише 5 очок реалізувавши 1 з 6 кидків з середньої дистанції та закинувши 3 з 3 штрафних.

Головною жертвою американця став Миколаїв. Саме проти "корабелів" Дугат демонстрував свої найкращі цифри сезону, набираючи в трьох іграх регулярного чемпіонату проти колектива Сергія Кірлана по 19,3 очка, 5,7 передачі і 4,3 підбирання за 25 хвилин в середньому за гру.

Незручною командою для американця стала одеська БІПА. Проти колективу Вадима Пудзирея розігруючий грав в середньому по 22 хвилини, набираючи скромні по сезонним мірками 8,3 очка, 4,0 передачі та 3,3 підбирання.

Відзначимо, що за весь сезон американець жодного разу не зумів записати до свого активу тріпл-дабл. Найближче до гросмейстерського статистичного показника Дугат був у матчі третього кола проти Хіміка. У домашньому поєдинку захисник набрав 13 очок, зібрав 9 підбирань на своєму щиті і віддав 8 результативних передач. Що цікаво, дабл-даблів в активі американця по ходу сезону також не значиться.

Відігравши за сезон 34 матчі, лише в 5 поєдинках Дугат набирав 20 очок і більше. При цьому лише в 7 матчах американець не набирав двозначну кількість балів.

Сезон Дугат закінчив з високими кидковими показниками, реалізувавши в 34 матчах сезону 40,4% триочкових спроб і 51,7% кидків із середньої дистанції. Що цікаво та важливо, американець поліпшив свої цифри в плей-оф. У матчах постсезону Генрі влучав 45,2% триочкових і 50,7% двоочкових кидків. У регулярному чемпіонаті Дугат середні кидки реалізовував з 52% точністю, а дальні закидав з відсотком 38,2.

Генрі Дугат отримав заслужене запрошення на Матч зірок, причому вийшов у стартовій п'ятірці команди Північного Сходу. Американський легіонер в цьому матчі відзначився 10 очками та 5 передачами. Відзначимо також що лідер киян взяв участь у конкурсі майстерності, проте вже в першому раунді програв дуель лідеру Політехніка Роману Козлову.

Важливо, що Дугат діяв стабільно, демонструючи приблизно ідентичні показники в домашніх і виїзних матчах. У поєдинках у Палаці спорту та на паркеті столичного Меридіана 30-річний американець набирав по 14,4 очка, робив 4,3 підбирання і 4,2 передачі. При чужих трибунах лідер Будівельника набирав ще більше, записуючи до активу 15,5 очка, 4,5 передачі і 3,2 підбирання.

Скажімо і про те, що Дугат грав на високому рівні і проти прямих конкурентів, що є особливо приємним фактом для київських уболівальників. Розігруючий Будівельника в 7 матчах сезону проти Хіміка - частіше Будівельник не грав ні з ким - набирав по 19,0 очка, робив по 4,7 передачі і 4,3 підбирання. Проти Дніпра американець грав трохи скромніше, однак демонстрував цифри не нижче свого рівня, набираючи в трьох матчах регулярного чемпіонату проти команди Дениса Журавльова 16,3 очка, 4,7 передачі і 4,3 підбирання.

Традиційно найрезультативнішою чвертю по ходу сезону для Дугата ставала перша, під час якої американець в середньому набирав по 4,3 очка. У другій десятихвилинці захисник давай своїй команді в середньому по 3,4 очка. Відразу після великої перерви Дугат набирав по 4,1 очки за чверть, а в заключні 10 хвилин матчу записував до активу в середньому по 3 очки. Тож кінець матчу зазвичай ставав для Генрі найменш результативним.

Особисті рекорди Генрі Дугата:

26 очок у виїзному матчі проти Запоріжжя-ZOG (10 лютого)

9 передач у першому матчі сезону проти Миколаєва (2 жовтня)

9 підбирань у домашньому матчі проти Хіміка (16 лютого)

5 перехоплень у домашньому матчі проти Миколаєва (10 листопада)

30 балів рейтингу ефективності назбирав Дугат у останній грі регулярного чемпіонату - домашньому матчі проти Миколаєва (18 березня).

Источник: ФБУ

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.