вверх  обратно

Руслан Отверченко: "У "Химика" есть единственный компонент, в котором они явно прибавили"

27.04.2017

Київський Будівельник та южненський Хімік починають 29 квітня фінальну серію плей-оф Суперліги Парі-Матч. Захисник столичної команди Руслан Отверченко поділився думками напередодні старту вирішальних поєдинків за чемпіонський титул Суперліги-2016/17.

- Пройшли дві стадії плей-оф. Чи встиг відчути цю атмосферу вирішальних матчів, чи чекаєш її в фіналі?
- Чекаю фіналу. Усі в передчутті, готуються. Усі хочуть бути чемпіонами. Розуміємо, що Хімік теж готується і не буде здаватися. Ми збираємося боротися за кожен м'яч, намагатися не програвати боротьбу і грати сконцентровано всі 40 хвилин в кожній грі.

- У цілому, є відчуття, що сезон добігає кінця?
- Чесно кажучи, у мене немає такого відчуття. Я думаю, воно з'явиться, коли сезон закінчиться. Зараз немає таких думок. Якась втома, звичайно, присутня у кожного. Вона накопичується в ході сезону. У кожного є якісь свої дрібні травми, але всі ми повинні бути професіоналами і не повинні звертати на це увагу.

- У нас було три неоднозначних гри з Хіміком в регулярному чемпіонаті. Але два останні матчі виграв Будівельник. Чи буде це давати команді впевненість перед початком фінальної серії?
- Я вважаю, що ці матчі не особливо показові, тому що це регулярний чемпіонат. Тут десь бувають спади, у кого навпаки приплив сил, тому, я думаю, не варто надто спиратися на це. Хіба що, в розрізі статистики. У плей-оф все інакше. Тим більше, в іграх за чемпіонство.

- У останньому матчі з Хіміком ти забив переможний триочковий. Згадай той важкий кидок. Як ти на нього зважився? Цю комбінацію намалював тренер, або так сталося по ситуації?
- Так, пам'ятаю той момент. Це було практично те, що намалював тренер, але ми десь трошки зімпровізували і зіграли до більш зручного кидка. Хоч він був і непростий, але виявився влучним. Тому, все правильно зробили.

- Лідер Хіміка Сміт в хорошій формі, провів прекрасний п'ятий матч серії проти Дніпра. Ти будеш одним з тих, хто спробує стримати його в фіналі. Як готуєшся нейтралізувати Сміта?
- Знову-таки, не думаю, що варто брати до уваги попередні ігри. У них суперником у Хіміка була інша команда, була інша тактика. У нас буде своя готовність на кожного гравця. Оскільки Сміт лідер своєї команди йому приділяється трохи більше уваги, але, знову-таки, не потрібно концентруватися тільки на ньому, тому що кожен гравець Хіміка грає свою роль. Навіть якщо хтось не набирає багато очок, всі гравці втілюють систему.

- Ти сказав, що в регулярному чемпіонати були інші ігри в порівнянні з тими, які будуть зараз. У чому по-твоєму міг додати Хімік за два місяці з моменту нашої останньої зустрічі з ними?
- Хімік додав в підборі на чужому щиті. У них багато атак "другого шансу". Нам потрібно буде постаратися це контролювати. В принципі, я думаю, це єдиний компонент, в якому вони явно додали. В цілому вони грають в хороший, дисциплінований баскетбол. Як впродовж сезону, так і в плей-оф.

- Для тебе це буде перша в кар'єрі серія за чемпіонство. Як налаштовуєш себе? Які думки перед фіналом?
- Думки про те, що потрібно брати чемпіонство. Це відмінний шанс. Ми до цього йшли весь сезон. Десь у нас були спади, десь ми показували хороший баскетбол. Потім знову втрачали в якості... Але зараз потрібно зібратися, зробити останній ривок і показати хороший баскетбол. Потрібно бути командою і допомагати один одному. Це дуже важливо на даному етапі.

Источник: ФБУ

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.