вверх  обратно

Владимир Коваль: "Попробуем подготовиться к сюрпризам "Черкаських Мавп"

7.04.2017

10 квітня боротьбу у півфіналі Суперліги Парі Матч розпочнуть учасники пари Будівельник – Черкаські Мавпи. Жодної недооцінки суперника не може бути – вважає головний тренер київського Будівельника Володимир Коваль. І ось чому.

- Черкаські Мавпи – суперник небезпечний. Попри те, що в останній з трьох очних ігор регулярного чемпіонату Будівельник взяв гору (14 січня з рахунком 76:68 – ред.), гра складалася для нас непросто. То ми вели, потім втратили концентрацію, а Черкаські Мавпи дуже добре використовують ці моменти, знаходять можливість покарати за помилки у захисті – ось тому ця команда є небезпечною, у нападі вони теж мають "великих" гравців, це висока, потужна команда, добре веде боротьбу під кільцем, має гарних снайперів і вміє реалізувати свою перевагу у нападі.

- У вас у команді грає Завадський, який минулий сезон провів у "Черкаських Мавпах". Чи може він повідати вам щось нове про суперника, бути додатковим джерелом інформації?
- Вважаю, ми достатньо добре вивчили суперника, очікуємо від них сюрпризів, не виключаємо, що вони здатні піднести щось нове. Але спробуємо підготуватися і бути у всеозброєнні. Випитувати у Стаса якісь секрети не планую.

- Будівельник перші два матчі серії зіграє вдома. Бачите у цьому перевагу?
- Так. Вважаю, що перші дві гри у рідних стінах є перевагою для нас. Враховуючи те, що глядач пішов на баскетбол і ми своєю грою підтягнули публіку на трибуни, на наши ігри. Ми дуже розраховуємо на вболівальницьку підтримку, сподіваємося, що порожніх місць на трибунах не знайдемо. Така підтримка надихає. Це ігри плей-оф. Кожна – дуже важлива, кожна хвилина, кожна секунда. Сподіваюся, рідні стіни нам допоможуть.

- Чи буде склад Будівельника у півфінальній серії оптимальним? Чи повністю відновився Анісімов?
- Ми сподіваємося, що Михайло набуде оптимальної форми. У нього було пошкодження, але зараз він тренується вже у загальній групі. Додам, що статус ігор плей-оф вимагає від гравців повної самовіддачі. На деякі пошкодження можливо слід закрити очі, і через характер працювати на майданчику. Адже тут нема права на помилку, кожний має віддати усі сили заради результату.

- У будь-якому випадку незамінних гравців нема?
- У кожного гравця є сильні сторони і ми спробуємо ними скористатися. У Завадського одні сильні сторони, у Анісімова – інші. Це ж стосується усіх інших виконавців. Тому важливо, аби кожний проявив себе з найкращого боку, а ми постараємося хлопцям у цьому посприяти.

- Чи здивував вас результат першого матчу у паралельній серії між Дніпром і Хіміком?
- Сам результат не здивував. Це плей-оф, не бачу тут нічого дивного, і овертайм у таких протистояннях звичне явище з відповідним накалом боротьби. Тим більше пара Хімік – Дніпро – це рівні команди. Як і наша пара – я абсолютно не буду ставити у ній когось вище, когось нижче. Фахівці віддають перевагу нам, але Черкаські Мавпи мають досвічених майстрів, кваліфікованих виконавців. То ж очікую напруженої боротьби у нашій парі.

Источник: ФБУ

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.