вверх  обратно

У игроков в Украине должны быть паспорта баскетболистов

2.12.2016

2 грудня під головуванням Генерального Секретаря ФБУ Володимира Драбіковського відбулося засідання робочої групи, яка розробляє процедуру компенсацій під час переходів гравців з дитячо-юнацьких шкіл до клубів. Про те, що потрібно впорядкувати, розповів голова тренерської комісії ФБУ Дмитро Базелевський.

- Розглядали питання компенсацій тренерам і ДЮСШ. Ми не перший день займаємося цим питанням, невдовзі вже прийдемо до точного сценарію, за яким ця компенсація буде відбуватися. Щоб це було зрозуміло і клубам, і тренерам, і ДЮСШ. На впровадженні прозорих схем цих компенсацій наполягає Президент ФБУ Михайло Бродський. Як виявилося, це непроста справа, яка потребує юридичного обгрунтування, аби підвести процедуру під законодавчу базу. Одним з моментів, без яких не обійтися у таких питаннях, і це вимога часу, це обов’язок кожної організації яка веде облік по усіх напрямках – це створення бази данних гравців.  Один з головних етапів цього створення, я вже можу це анонсувати – з наступного року усім тренерам треба створити паспорт баскетболіста. До нього має увійти така інформація – де тренується гравець де тренувався до цього, скільки часу у якій школі, команді був, по роках, по днях. Це має бути окремий документ, який існуватиме і в електронному вигляді, він буде доступним усім зацікавленим сторонам під час переходу. Найголовніше: ми прийшли до того моменту, що коли у нас буде прозора відкрита реєстрація – де був гравець, куди переходив, у якого тренера тренувався і грав, тоді буде набагато простіше і чіткіше уявляти собі картину і будь-якому клубу розуміти – хто скільки сил і коштів вклав у гравця, у його виховання, становлення. Хочу акцентувати – тренери можуть це вже створювати. Готуватися до того, що у кожного гравця має бути паспорт, на даний момент це може бути історія гравця, де він тренувався, у якій ДЮСШ. Щоб потім цю інформацію не втратити. І це стане основою для подальших дій. Зараз у нас є реєстр гравців, які змагаються у ВЮБЛ, але усі, хто у майбутньому зацікавлені отримувати компенсацію, винагороду за свою робиту, ті мають створювати такі паспорти і вносити себе у них. Цей порядок буде затверджений Президією ФБУ. І поки усе це тільки створюється, тренеру треба думати про те, щоб створити паспорт кожного свого гравця. Якщо він на щось розраховує у майбутньому.
 

Источник: ФБУ

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.