вверх  обратно

Владимир Драбиковский: "На примере Киева продемонстрируем, как работать с властью на местах"

1.12.2016

Під час урочистостей з нагоди відкриття Київської Шкільної баскетбольної ліги Генеральний Секретар ФБУ Володимир Драбіковський повідомив присутніх, що невдовзі КМДА, ФБУ та Київська міська Федерація баскетболу підпишуть Меморандум про партнерство. Що це за документ, як вплине факт підписання меморандуму на розвиток баскетболу?

- Дійсно у столиці відбулася знаменна подія – відкриття Київської Шкільної баскетбольної ліги. Ці змагання проводить Київська міська федерація баскетболу. Ми, Федерація баскетболу України, були не випадковими гостями на цьому заході. Київ – наш пілотний проект. На прикладі столиці ми хочемо продемонструвати усій Україні, як має розвиватися баскетбол на місцях. Тому під час свого виступу перед гостями і учасниками свята я згадав, що невдовзі буде підписаний Меморандум про співробітництво. Фактично він вже готовий. Очікуємо хіба що слушного моменту з боку Київського міського голови Віталія Кличка, аби поставити підписи на цьому документі.

- У чому його сутність?
- Сам Меморандум – це документ про наміри. Ми маємо досить щільну взаємодію з КМДА і у планах зробити її ще більш щільною. Серед іншого у Меморандумі йдеться про те, що КМДА виділятиме фінансування на баскетбол і сприяти київській міській Федерації в усіх її починаннях. В усій країні є проблеми, пов’язані з тим, що спортивні школи не можуть потрапити до спортивних залів загальноосвітніх шкіл. У Києві буде прийнято рішення на рівні КМДА, що спортивні споруди загальноосвітніх шкіл будуть закріплені за спортивними школами. Це стосується всіх видів спорту, але ініціювали прийняття такого рішення ми. Є чимало інших напрямів співпраці. Скажімо, у 275-й школі на Троєщині відкрили Київську шкільну баскетбольну лігу. Ви бачили відремонтований зал. Це відбулося коштом КМДА, а баскетбольні конструкції встановлені коштом ФБУ, а якщо бути більш точним, то коштом нашого Президента Михайла Бродського. Це прекрасний приклад співробітництва органів влади, громадських організацій і бізнесу. На виході отримали красивий зал, у якому можна проводити змагання шкільної ліги, так це точно. У цьому ж напрямку ми плануємо налагодити і розвивати співробітництво з усіма регіонами, обласними адміністраціями, владою міст. Добиваємося того, щоб на розвиток баскетболу виділявся ресурс на місцях, з місцевих бюджетів.

- Ресурс виділяється на проведення змагань чи утримання ДЮСШ?
- Кошти виділяються під певні програми. Це і дитячо-юнацькі спортивні школи, і проведення різноманітних баскетбольних заходів. Ми розповсюдили по обласних федераціях орієнтовну програму, під яку виділяються кошти. На місцевому рівні її треба прийняти, уповноважені це робити обласна чи міська ради. І після цього виділяється фінансування. Сьогодні гроші у регіонах є. В країні відбувається децентралізація влади, і на місцях ресурс є. Його треба просто вміти залучити. Цим і мають займатися обласні та міські осередки ФБУ. Київ у нас – пілотний проект. Ми хочемо показати, як це треба робити. І потім розповсюдимо досвід Києва в усій Україні.

 

Источник: ФБУ

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.