вверх  обратно

Владимир Карпухин: "В матчах с "Химиком" будем шаманить"

25.10.2016

Несподіванка FreezeOil Кубка України, столична аматорська команда "МАУП", отримала чи не найсильнішого суперника на наступній стадії змагань – южненський Хімік. Коли ще випаде наступний шанс перевірити свої баскетбольні чесноти у суперництві з чемпіонами України? Будемо битися до останнього – зізнався безжурний очільник "Шаманів", саме так звуть себе гравці МАУП, досвічений Володимир Карпухін. Він справляє враження людини, яка ніколи не впадає у відчай, вирок жереба жодним чином не вплинув на його піднесений настрій.

- Ми вже обмінялися думками і з керівництвом МАУП, і з гравцями, дійшли висновку – нам все одно кого обігрувати (сміється – ред.) Ну можу я оптимістом бути? Я знаю, що ми не та команда, яка здатна обігрувати грандів українського баскетболу, але будемо боротися, що залишається робити.

- Ви є своєрідною "темною конячкою" цього Кубка України, на чому базуються ваші успіхи?
- "Шамани" МАУП – це команда однодумців, які ще у дитячому баскетболі тренувалися і грали разом. Люди, які не перший рік грають у Лізі Монстрів, були другими минулого сезону, а позаминулого – переможцями цієї Ліги. І найголовніше – хлопці мають чоловічий характер, який їм дозволяє на останніх хвилинах вигравати ігри, які здавалося б, втрачені. Не здаються до останньої, як кажуть, краплини крові. Люди, які вже багато років у баскетболі і так само палко його люблять, як і їхній тренер. А грають там і мої учні, і учні моїх учнів. Тобто онуки вже грають, хлопці, які знайшли одне одного по своїм життєвим якостям. Є свої проблеми у нас, бо не маємо зала відповідного, тренуємося у залі, який не придатний для таких великих змагань. Будемо просити наших друзів суперників команду Udави щоб дали нам можливість зіграти домашній матч в СК "Авангард". Я сам ще граю, мав у ці ж строки (2-6 листопада) брати участь у ветеранському турнірі у Вільнюсі, але доведеться цього року пропустити поїздку через те, що ми виявилися сильнішими за тих, хто здавалося б, сильніший за нас (МАУП обіграли Udaвів на попередньому етапі Кубка із загальним рахунком 151:147 – ред.). Хочу принагідно подякувати керівництву МАУП, що допомагає в утриманні команди.

- У ній хоч грають студенти цього ВИШу?
- Так. Випускники грають. Кістяк команди від початку її існування складають випускники цього ВИШу. А потім вже до неї почали долучатися друзі тих, хто вчився, які тренувалися разом, які проти них грали. І ті хлопці , які у команді були від початку її заснування, вони теж приходять на ігри, дзвонять, цікавляться, дивляться. Але сьогодні один погладшав, інший не може тренуватися, у того робота у генпрокуратурі, у того діти, у кожного життєві причини, але все одно усі підтримують контакти, приходять на тренування, на ігри з дітьми, з дружинами. Тобто люблять це діло, але не усім рівень сучасного баскетболу дозволяє грати у тому ж Кубку України.

- А чому ви називаєтеся "Шаманами"?
- Коли шість років тому створювалася Ліга Монстрів, усі команди брали собі назву "Бродяги", "Скорпіони", "Udави" і т.ін. А хлопці з МАУП сказали – а ми будемо шаманити, так стали "Шаманами". Так і прижилося. Кожний придумував собі назву відповідно до назви Ліги - Ліга Монстрів. Я не суперечив, керівництву МАУП попервах не подобалося, що їхня команда зветься "Шамани", але потім якось так призвичаїлися, цю назву полюбили і хлопці під нею воюють з усіма, у доброму розумінні цього слова, на майданчику.

- Отже з "Хіміком" будете не хімічити, а шаманити.
- Так! Домовилися!
 

Источник: ФБУ

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.