вверх  обратно

Григорий Розенцвит: "Чемпионат в Суперлиге Пари-Матч стал на голову сильнее"

5.10.2016

Президент БК "БІПА" Григорій Розенцвіт попри невдалий старт одеського клубу у Суперлізі Парі-Матч позитивно оцінив рівень чемпіонату України. І дарма, що його враження базуються на перших матчах. Загальна картина, що впадає в око учасникам баскетбольних процесів в Україні, на думку Розенцвіта налаштовує на оптимізм, а щодо "БІПИ" - її поразки явище тимчасове.

- Особисто моя думка – чемпіонат став на голову сильнішим після того як до складу його учасників увійшли "Будівельник" і "Дніпро". До того ж, у фінансовому плані клуби потроху оживають. Тобто рівень баскетболу в Україні підвищується. З приходом до керівництва ФБУ Михайла Бродського це особливо відчувається.

- Це важливе спостереження. Якщо повернутися до старту БІПи – у чому причина двох поразок на старті?
- Однією з причин вважаю стан Клима Артамонова. Півтора місяці він провів у таборі національної збірної. Він зіграв лише другу гру з командою. Тобто він не встиг зігратися з хлопцями. Анатолій Челован теж катався по Європах (у складі чоловічої збірної України з баскетболу 3х3 – ред.), ми з ним спілкувалися – він теж втомився, втомився від баскетболу. А це основні виконавці – перший і п’ятий номер. Обох ми маємо реанімувати. Хоча Клим у гарній формі, але він не зіграний  командою. І крім того, ми бачимо наші помилки. І це нормальний процес. Будемо робити висновки, будемо розбиратися,  вносити зміни.

- Нарешті чоловічий баскетбол повертається до Одеси.
- Так звичайно. Вже 7-го жовтня приймемо "Миколаїв". Хочу зазначити, що завдяки зусиллям віце-мера нашого міста Павла Вугельмана баскетбол в Одесі відчув друге дихання. Ми відновлюємо спорткомплекс "Краян". А, вибачте, отримати право на проведення відбірного матчу Євробаскету між жіночими збірними України і Німеччини (19 жовтня у спорткомплексі "Краян" - ред.) – це теж гучна подія, яка засвідчує розвиток баскетболу в Одесі. Міська влада повернулася обиччям до гри, яку ми усі любимо. І не лише на дорослому рівні. Розвивається і юнацькій баскетбол. Діти із задоволенням приходять до дитячо-юнацької школи, яка у свою чергу теж відчуває допомогу. Отже, в Одесі підвищується інтерес до баскетболу, не лише у Южному.

- 7-го жовтня у вашої команди буде можливість подарувати своїм вболівальникам перші переможні емоції у цьому сезоні.
- Я думаю, ми постараємося. І не лише у матчі з "Миколаєвом". Ми будемо боротися з кожним суперником. Без переможної мети нема чого виходити на майданчик.
 

Источник: ФБУ

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.