вверх  обратно

Дмитрий Глебов: "Из группы надо выходить с первого места"

13.09.2016

Беззаперечним учасником кваліфікаційного турніру до ЄвроБаскета-2017 у складі збірної України став Дмитро Глєбов. Форварб зіграв у місті Цельє зі Словенцями. Нажаль, його кондиції (Глєбов тривалий час відновлювався після травми ноги) не дозволили допомогти команді більше. У другому колі відбору він вже не бере участь. Водночас Глєбов є цінним джерелом інформації , оскільки, як ніхто інший, знає ситуацію у збірній України, як кажуть, з середини.

- Що стосується матчу з Косово, то наша команда вже довела, що їх можна обігрувати, що і зробила 3 вересня (70:63). Так, це був непростий поєдинок, часом не усе виходило, не завжди вірно розпоряджалися м’ячем, але переможного результату було досягнуто і хлопці знають, як з ними грати. Зробили висновки, розібрали помилки, і тепер готові знову виграти, а перемога фактично гарантує вихід на чемпіонат Європи.

- Чому ти так переконаний, що позитивний результат гарантує нам вихід до фіналу ЄвроБаскета?
- Ви ж бачили, що більшість команд, які у своїх групах перебували на другому місці, у 4-му турі поступилися, та сама Німеччина, і зараз Україна разом з Грузією найкращі дві команди на других місцях, які мають найкращі показники. То ж, позитивний результат у Вільнюсі, на мій погляд, гарантуватиме вихід на ЄвроБаскет. Але Україна може виконати ще більш високе завдання: вдома обіграти Словенію (матч відбудеться 17 вересня о 16:00 у київському Палаці Спорту – ред.) і стати переможцем групи. Це буде красиво! І цілком реально. Якщо у Вільнюсі команда переможе, на останній матч у неї будуть розв’язані руки, хлопці почуватимуться більш вільними і розкутими і це буде гарним стимулом, щоб дома в заключному турі поставити ефектну крапку, обіграти словенців з необхідною різницею і вийти з групи з першого місця. Але на шляху до цього треба добре провести матч з Косово.

- Чи можна уявити собі іншу картину: збірна обігрує Косово, вирішує турнірні завдання, а на матч зі Словенією виходить розслабленою?
- Як можна вийти розслабленим на матч зі Словенією, якщо згадати домашній матч з Болгарією. Прийдуть люди, повні трибуни вболівальників дивитимуться на твою гру і підтримуватимуть тебе. Тут неможливо бути немотивованим. Люди прийшли, витратили час і гроші, щоб отримати задоволення від гри команди – хлопці віддаватимуть усі сили заради перемоги. Але головний матч – найближчий. Як у минулому турі говорили, що головний матч з Болгарами, тепер у нас головний матч з Косово. Багато чого вирішеться у ньому. Якщо наша команда виграє, можливо він і не буде враховуватися під час визначення додаткових показників. Але переможний дух збірної підсилиться.

- Які почуття ти пережив, коли покинув табір збірної?
- Я доросла людина, і ображатися на тренера було б неправильно. Мені дали шанс, після травми. І я вдячний тренеру і усьому тренерському штабу, що мені висловлювали довіру і я чим міг, допомагав партнерам. Тому я не можу мати жодних претензій до Євгена Мурзіна. У мене залишилися тільки позитивні моменти.  Я буду усім серцем підтримувати хлопців, тримати за них кулаки і, звісно, тримаю з ними зв’язок і у курсі командної атмосфери. Після гри обов’язково поспілкуємося і переконаний – для цього буде радісний привід.

- Після повернення до Кривбасу які емоції відчув?
- З тренером Валерієм Плехановим я протягом усього періоду літнього міжсезоння підтримував стосунки. Він регулярно мені телефонував, цікавився, давав зрозуміти, що зацікавлений у моїх послугах. З більшістю хлопців я грав раніше. Тому мені було не проблематично знайти з ними спільну мову, у тому числі з новачками – Мальчевським, Поповим, Вільховецьким.

- Кривбас дуже добре виглядав у Києві під час спарингів з Будівельником і Дніпром. Обидва виграв. У команди є чемпіонські амбіції у Суперлізі Парі-Матч?
- Я впевнений, що перед нами ставитимуться максимальні завдання. Зараз поки що граємо товариські матчі, але і у них помітно, що команда буде на провідних ролях у чемпіонських перегонах.

Источник: ФБУ

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.