вверх  обратно

Леонид Яйло: "Первые спарринги "Будивельника" покажут, над чем работать дальше"

5.09.2016

Найтитулованіший баскетбольний клуб України київський Будівельник продовжує підготовку до сезону. Команда працює з 20-го серпня, позаду – перший етап зборів на олімпійській базі у Кончі-Заспі. Поки головний тренер "Будівельника" Євген Мурзін повністю занурений у тему збірної і її виступу у кваліфікації ЄвроБаскета, а один з його помічників Володимир Коваль до останнього моменту опікувався чоловічою збірною України з баскетболу 3х3 на чемпіонаті Європи у Бухаресті, з Будівельником працює за планом ще один асистент Євгена Мурзіна, знаменитий Леонід Яйло. Він розповів про хід підготовки до сезону.

- Команда вже укомплектована?
- Ні, ще залишаються позиції, які потребують підсилення і комплектації. Наприкінці минулого тижня ми закінчили етап зборів у Кончі-Заспі. 13 днів тренувалися там. Приділили увагу фізичній роботі, повертали хлопцям фізичні кондиції, а вже під кінець зборів додали більше ігрових вправ. Бо фізичні кондиції – це добре, але їх треба перевтілювати у баскетбольні рухи. Тому додаватимемо більше баскетболу з наближенням сезону.

- Євген Мурзін наразі вирішує завдання разом зі збірною у кваліфікації ЄвроБаскета, чи перебуваєте з ним у контакті?
- Так, звичайно, він в курсі усього, що відбувається у Будівельнику.

- Зараз команда займається у тренажерній залі – щодня прописуєте силову підготовку, чи пару разів на тиждень?
- Коли ми були на базі, розподіляли фізичні навантаження і у тренажерній залі, і на відкритому повітрі, бігові вправи на піску теж сприяють фізичним кондиціям. Дозуємо силову роботу, не забуваючи про ігрові вправи. На 9 і 11 вересня заплановані спаринги з Дніпром і Кривбасом. Вони вже нададуть нам інформацію, у якому напрямку нам треба далі рухатися, у чому ми поступаємося, що треба додати, що корегувати. Далі візьмемо участь у передсезонному турнірі "Кубок Венето" у Черкасах 16 вересня і ще в одному турнірі після цього.

- На скільки відсотків команда поміняла своє обличчя порівняно з попереднім сезоном?
- З минулорічного складу залишилися Буцький, Горбенко, Крутоус, Зотов, Луценко. Приєдналися Приймак і Анісімов.

- Анісімов – це відчутне підсилення. Як показав стартовий матч України у відборі на ЄвроБаскет центрові вирішують у сучасному баскетболі багато чого.
- Звісно, минулого року Будівельнику бракувало гравця з такими габаритами під кільцем. У цьому плані нам тепер простіше має бути.

- Скільки комбінацій необхідно підготувати, награти, аби старт у Суперлізі Парі-Матч був безпроблемним?
- Час у нас ще є. Якийсь мінімум комбінацій маємо підготувати, аби зрозуміти, що хочемо грати у спарингах 9 і 11 вересня. А після цього вже зрозуміємо, які комбінації, для кого, які рухи треба додати. Я впевнений, двадцяти днів після цього для роботи нам вистачить.

Источник: ФБУ

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.