вверх  обратно

Два украинца вызваны в кемп Деррика Роуза

12.08.2016

Знаменитий американський баскетболіст, зірка НБА ДеррікРоуз запросив до свого "Глобал Еліт Баскетбол Кемп – 2016" двох українських хлопців. 15-тирічні Олександр Сидорук і Данило Чернега з 22 по 24 серпня у Каунасі стануть учасниками цього цікавого проекту, спрямованого на молодих баскетбольних талантів з усього світу. Яким чином українці потрапили на олівець агентам програми Дерріка Роуза? Запрошення коментує голова тренерської комісії ФБУ Дмитро Базелевський.

- Дуже приємно, що на наших гравців звертають свою увагу такі відомі компанії, всесвітньовідомі зірки. У листі буквально написано: від імені ДеррікаРоуза ми запрошуємо вас до табору. Дуже важливо, що ми маємо можливість відправити цих хлопців до Каунаса. Бо тільки 20-го серпня завершується чемпіонат Європи, на якому вони виступають. Звісно, завжди виникають питання щодо переїзду, проживання, харчування у таких таборах. Цей табір компенсує усі витрати. Не тільки хлопців, а й тренерів, які їх супроводжуватимуть. З гравцями поїдуть їхні тренери Дмитро Марков та Андрій Харчинський. Я дуже радий за хлопців – вони дійсно майбутнє українського баскетболу, але найголовніше усім усвідомити: їх тільки помітили, це лише початок усього. Я переконаний: вони побачать у цьому таборі, що для досягнення мети треба працювати, найголовніше – тренування, зіркові табори не допоможуть досягти успіху, якщо сам не працюватимеш на тренуваннях. До мети треба йти, крок за кроком. Те, що побачили в них перспективу не тільки ми, а й така організація, як "Глобал Еліт Баскетбол Кемп – 2016" - це дуже приємно. У Каунасі дійсно зберуться чи не найкращі гравці віком 14-15 років, і сподіватимемося, українці виглядатимуть не гіршими за своїх одноліток у цьому кемпі.

- На вашу думку, рівень гравців у кемпі приблизно однаковий?
- Так. "Глобал Еліт Баскетбол Кемп – 2016" здійснила відбір на свій розсуд гідних хлопців, які здатні прогресувати і розвивати свій талант. Їм створюють умови, щоб вони могли зустрітися, поспілкуватися, потренуватися під керівництвом кваліфікованих фахівців, у тому числі американців, і відчути – наскільки просунутими і сильними у баскетболі є інші гравці з усієї Європи.

- Хто порадив представникам "Глобал Еліт Баскетбол Кемп – 2016" кандидатури цих хлопців?
- Мені, насправді, складно сказати, з ким радилися, яким чином відбирали кандидатів. Але зі свого досвіду знаю, коли ти збираєш команду, ти збираєш інформацію про гравців – що це за хлопці, як вони грають, якими якостями володіють, які у них риси характеру. Я думаю, вони знайшли джерела інформації, і якщо цих хлопців обрали, відтак вони пройшли певний відбір, типовий для усіх європейських країн. Є принципи відбору, добре, що ці хлопці відповідають цим принципам.

- Є скаути, що слідкують у країнах за молодими талантами, і вони надають інформацію?
- Можливо. Можливо радилися з нашими тренерами. Можливо це окремі скаути і на їх розсуд обирали цих гравців. Можливо, безпосередньо у Каунасі щось про це дізнаються і гравці, і тренери. Найважливіше в усьому цьому те, що цим запрошенням "Глобал Еліт Баскетбол Кемп – 2016" демонструє: Україна така сама , як і інші країни на баскетбольній мапі. Рівна серед рівних. Усі знають, що тут є перспективні гравці. І це дає позитивну енергію розвивати баскетбол. Якщо хтось бачить звідти, що у нас є здібні гравці, значить і нам треба більш прискіпливо придивлятися до юних талантів. Головне, залучати до баскетболу більше юнаків та дівчат – це шлях, по-перше, до здоров’я України, по-друге, до появи більшої кількості справжніх зірок. І тоді наші гравці стануть постійними учасниками таких кемпів.

Источник: ФБУ

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.