вверх  обратно

Вячеслав Кравцов: "В Германии будем решать важные задачи"

29.07.2016

Центровий національної чоловічої збірної України В’ячеслав Кравцов доволі швидко заслужив довіру з боку головного тренера команди Євгена Мурзіна, хоча досвід роботи між ними розпочався саме на цих навчально-тренувальних зборах. Вихованець одеського баскетболу (перший тренер Сергій Комаров) справляє враження веселого і безтурботного хлопця, який на майданчику перетворюється на грізного воїна. Не став виключенням і останній перед відльотом до Німеччини двосторонній спаринг збірної України, після якого ми поспілкувалися з нашим героєм.

 

- У двосторонніх спарингах отримати травму ризик не менший і не більший, як і на будь-якому іншому тренуванні. Вони мало чим відрізняються. Звичайно, інтенсивності у грі більше. Сьогодні у нас була повноцінна гра, з суддями, без зупинок. Тільки на фоли і вкидання. Це прекрасна нагода увійти у ритм, у гру. Оскільки на тренуваннях постійно зупиняють, розбирають помилки, що абсолютно зрозуміло. А тут – повноцінна гра, а грати приємніше, ніж тренуватися.

- За відсутності Кирила Фесенка (дніпровець занедужав і не поїде на перші спаринги до Німеччини – ред.) капітанськими повноваженнями наділили тебе. Це важкий тягар?
- Ні. Усі хлопці зі мною знайомі, я з ними. Нам легко знаходити спільну мову один з одним. Єдине що - є певні ньюанси, які треба донести від тренера до гравців і навпаки, комунікація йде через капітана.

- Збірна розпочинає ігровий період підготовки. Чи будете налаштовуватися по-особливому на спаринги з німцями?
- Гадаю, ми не будемо сильно гнатися за перемогою. У нас є чимало нових ігрових елементів. Нам потрібно їх відпрацювати. Результат який буде, такий і буде. Треба обкатати хлопців, багато новачків. Отже, просто награватимемо наші зв’язки.

- Відомо, що перший матч відбудеться з глядачами. Квитки коштують 15 євро. Люди платитимуть гроші, сподіваючись побачити цікаву гру.
- (сміється – ред.) Платять... вони ж не нам платять, якби нам заплатили ми б їм показали. Я звичайно ж жартую. У нас свої задачі, у суперників свої. Вболівальники платять, щоб на свою збірну подивитися.

- Попереду 11 спарингів, достатньо такої кількості, аби підготуватися до старту кваліфікації ЄвроБаскету (розпочнеться 31 серпня матчем Україна – Болгарія у Києві – ред.)?
- Переконаний, цієї кількості нам вистачить. Як кажуть, з головою.

Источник: ФБУ

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.