вверх  обратно

ФБУ возобновила переписку с ФИБА по дисквалификации Владимира Геруна

4.12.2015

Федерація баскетболу України повідомляє про відновлення переписки з ФІБА щодо дискваліфікації гравця Володимира Геруна.

"Володимир Герун (25.03.1994 р.н.), гравець молодіжної збірної команди України, вихованець баскетбольного клубу "Дніпро" з 10-літнього віку, в 2012 р., маючи діючий контракт із клубом "Дніпро", без узгодження з керівництвом клубу, ФБУ, збірної команди України, без попередження покинув Україну, не з'являвся на виклики в національну збірну і збірну U-20 в 2013 і 2014 рр.
У 2012 р. Президія ФБУ дискваліфікувала гравця Володимира Геруна.

Ми вважаємо, що подібні дії гравця не професійні, неетичні та несправедливі по відношенню до своєї країни та свого баскетбольного клубу "Дніпро". Гравець, який порушив контракт та не виконав зобов'язання перед своїм клубом і збірною України, може зашкодити своїм вчинком й іншим клубам.

17.11.2015 р. до ФБУ надійшов запит з Іспанської федерації баскетболу на перехід гравця Володимира Геруна в клуб FUENLABRADA. Ми раді запотребованості наших гравців у чемпіонатах інших країн.

Але вважаємо, що перш, ніж отримати дозвіл (LOC) на перехід, Володимир Герун повинен був з'явитися в Україні, закрити свої зобов'язання перед клубом "Дніпро", а потім підписувати контракт з новим клубом.

Позиція Федерації баскетболу України однозначна: вихованці українського баскетболу не повинні їхати працювати за кордон без узгодження із клубом, який виростив з нього професійного гравця, вклав чималі гроші в його підготовку і справедливо вимагає компенсації у випадку відмови гравця працювати в даному клубі.

Крім того, ми вважаємо, що гравець, який виїхав за кордон на навчання, в т.ч. до баскетбольних академій та подібних закладів, при підписанні професійного контракту за кордоном до повернення в Україну також повинен компенсувати клубу, який направив його на навчання, витрати за підготовку, а також він повинен був з’являтися на виклики в національну збірну", - йдеться у листі, підписаному президентом ФБУ Михайлом Бродським.

Источник: ФБУ

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.