вверх  обратно

К вопросу "Об организации любительских соревнований по баскетболу в Киеве"

16.10.2015

Федерація баскетболу Києва пропонує до розгляду всім, зацікавленим у розвитку українського баскетболу, особам і організаціям!

До уваги об’єднань, організацій та осіб,
що є організаторами змагань з баскетболу!

Про організацію аматорських змагань з баскетболу у м. Києві
В останні роки в місті Києві значного поширення набули аматорські змагання з баскетболу, які суттєво доповнили баскетбольний рух. В цьому контексті слід підкреслити виключно позитивну роль дитячих, студентських, аматорських ліг в популяризації цієї гри в нашому місті. Федерація баскетболу м. Києва вітає зусилля окремих громадських організацій, фахівців щодо розвитку баскетболу на теренах столиці.

В той же час, різке збільшення кількості змагань та ігор на погляд багатьох учасників вимагає упорядкування цієї діяльності, уніфікації календарів змагань, створення умов для якісного обслуговування ігор суддями та секретарями. Окрім того, стоїть питання про можливість захисту законних інтересів учасників таких змагань, оскільки окремі ігри супроводжуються конфліктами щодо права участі/неучасті гравця тощо.

З цією метою Федерація баскетболу м. Києва впроваджує наступний алгоритм, який, підкреслюємо, ніяким чином не впливає на права та можливості організаторів.

1. Кожна організація, об’єдання чи особа, що бажає проводити змагання з баскетболу повинна надати до Федерації баскетболу м. Києва:
— копію регламенту (положення) про проведення змагань;
— лист з клопотанням щодо призначення головного судді та головного секретаря;
— відомості про змагання (відповідну анкету буде надіслано пізніше).

2. Федерація баскетболу м. Києва вносить отримані відомості до реєстру змагань та порушує клопотання перед Об’єднаннням баскетбольних суддів м. Києва питання про призначення головного судді та головного секретаря. Зазначимо, що за рішенням Президії Об’єдання баскетбольних суддів м. Києва, ліцензовані арбітри та судді секретарі мають право обслуговувати офіційні змагання тільки у випадку дотримання організаторами ліг зазначеної процедури, в тому числі — в частині призначення головного судді та секретаря.

На протязі жовтня відбудеться спеціальне засідання з представниками аматорських ліг, на якому будуть надані відповідні роз’яснення.

З повагою,
Президент Федерації баскетболу Києва — О.В. Рубан

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.