вверх  обратно

Состоялась предсезонная пресс-конференция БК "Запорожье"

9.10.2015

Завтра стартує чемпіонат України з баскетболу серед команд чоловічої Суперліги Фаворит Спорт. БК «ЗАПОРІЖЖЯ» прийматиме чинного чемпіона країни – южненський «Хімік». А минулого вівторка відбулася передсезонна прес-конференція з дебютантами вищого дивізіону.

Журналістам була запропонована відео презентація складу команди, після якої президент клубу Віктор Стельмаков розповів наступне:

- Вважаю, що нам вдалося зберегти запорізький баскетбол на найвищому рівні. Команда представляє у вищому дивізіоні країни наше місто, і мені хочеться подякувати ініціативній групі, яка по завершенні минулого сезону провела відповідну роботу. Перш за все, це новообраний президент обласної федерації баскетболу Валерій Елькінсон і володар компанії «ЗапоріжОйлГруп» Олег Серовський. Сподіваюсь, що коло наших спонсорів ширшатиме, адже ми позиціонуємось як міський баскетбольний клуб, звідки й назва пішла.

Дмитро Щиглинський, головний тренер команди:

- Тривожним було міжсезоння. Через певні проблеми припинив своє існування базовий БК «ФЕРРО-ЗНТУ», який останні сім років був на вершині популярності. Постало питання про збереження запорізького баскетболу, і цю місію мав виконати БК «ЗАПОРІЖЖЯ». Ми почали формувати склад, і я дуже радий, що вдалося зберегти ключового гравця Олександра Рибалка, котрий таким був і у «ФЕРРО-ЗНТУ». Адже більшість наших баскетболістів – молоді хлопці, чий досвід обмежується виступами у вищій та студентській лігах. Їм треба підтягуватися до рівня гравців, які вже пограли в Суперлізі, брати з них приклад не тільки у тренувальному процесі, а й у ігровому мисленні, дисципліні. Маю на увазі Станіслава Овдєєнка, що повернувся до рідного міста після чотирирічної перерви, Якова Змитровича та Станіслава Дикого, котрий свого часу виступав за «ФЕРРО-ЗНТУ». Ми сподіваємось, що саме ці гравці стануть ударною силою БК «ЗАПОРІЖЖЯ», а молодь отримає унікальний шанс проявити себе, виправдати виданий їм аванс і стати професіоналами. Але для цього треба багато працювати. Сподіваюсь, що сплав молодості й досвіду з часом дасть результат, звичайно, якщо команда буде згуртованою, непоступливою для будь-якого суперника і гратиме тільки на перемогу.

- Чи здатний БК «ЗАПОРІЖЖЯ» повторити досягнення «ФЕРРО-ЗНТУ»?

- Звісна річ, гучне ім’я «ФЕРРО-ЗНТУ» незмінно буде супроводжувати нас. Нікуди від цього не дітися, як і від критики на нашу адресу, тому що нас завжди будуть порівнювати з тією командою. Але життя не стоїть на місці, тому озиратися назад немає сенсу. Маємо дивитися в майбутнє. Календар чемпіонату вже в першому турі готує перевірку максимуму наших можливостей – гратимемо з фаворитом чемпіонату, який поповнився двома американськими легіонерами, має добре укомплектований склад. Та попри все будемо битися.

Олег Серовський, керівник компанії «ЗапоріжОйлГруп», головного спонсора клубу:

- Слава Богові, що команду збережено. Ми брали в цьому участь: підтримали й морально, й матеріально. Користуючись моментом, я звертаюсь до усіх, кому небайдужий баскетбол: давайте спільними зусиллями збережемо баскетбольні традиції Запоріжжя, збережемо команду, підтримаємо її на домашніх матчах. Сьогодні, у непростий час для нашої країни, за існуючої політичної та економічної ситуації, підтримувати спорт, займатися благодійністю дуже складно. Треба утримати компанію на плаву, забезпечити заплатою працівників, сплатити податки… Незважаючи на ці труднощі, є слово «просто». Просто Олег Серовський, який усе свідоме життя прожив у Запоріжжі, створив тут бізнес і нікуди з цього чудового міста їхати не збирається, не може бути байдужим до проблем, що виникають. У міру своїх не величезних фінансових можливостей, не надто великих витрат я перший проявив ініціативу в плані допомоги БК «ЗАПОРІЖЖЯ». Сподіваюсь, що її підтримають інші компанії, і баскетбольна слава нашого міста знайде своє продовження. Розумію, що дебют БК «ЗАПОРІЖЖЯ» в елітному дивізіоні буде непростим, адже переважна частина гравців – це молодь. Тому обіцяю допомагати команді в міру можливостей нашої компанії. Якщо ми спільними зусиллями здійснимо диво, і команда, створена на ентузіазмі керівництва клубу, нашому невеличкому ентузіазмі, повірить у себе й досягне якихось грандіозних успіхів, переможе в цьому чемпіонаті, це буде доволі цікавий випадок, коли віра у власні сили, у своє місто допомагає зробити реальністю будь-яку мету. Я бажаю команді, керівництву клубу, своїй компанії довести всій країні, що не все у цьому світі тримається тільки на грошах. Мають бути ще нормальні людські відносини, віра, надія і любов.

Капітан команди Олександр Рибалко:

- Настрій у нас – бойовий. Є шанс довести, що будь-яким складом можна досягти позитивних результатів. Саме для цього налагоджений тренувальний процес. Не можу не відзначити й роль компанії «ЗапоріжОйлГруп». Адже коли відчувається пристойна матеріальна підтримка, у спортсмена на думці тільки тренування. Тому ми сподіваємось на позитивний результат і намагатимемось у кожному матчі грати тільки на перемогу.

Потім президент БК «ЗАПОРІЖЖЯ» Віктор Стельмаков під оплески журналістів вручив клубні майки Олександрові Рибалку (№ 4), гравцям, які після перерви повернулися до рідного міста, - Станіславу Дикому (№ 11) і Станіславу Овдєєнку (№ 47), а також дебютанту команди Олегу Рудакову (№ 22).

Станіслав Овдєєнко, гравець команди:

- Я повернувся у клуб, який робить ставку на своїх вихованців. Це велика рідкість і привід для патріотизму, який має об’єднати і нас, гравців, і вболівальників, усіх людей, причетних до баскетболу. І якщо згадувати «ФЕРРО-ЗНТУ», то малюнок командної гри визначали не тільки легіонери, а й місцеві хлопці, які підтягувалися до їхнього рівня. Те, що керівництво клубу ставить високі завдання, є додатковою мотивацією для нас, вимагає наполегливо тренуватися, а в іграх викладатися по повній у кожному моменті.

Олег Рудаков, дебютант команди:

- Я – уродженець Нікополя, тож частенько бував на іграх у Запоріжжі. Мій давній кумир – Чальз Томас. В цьому місті в мене чимало знайомих, і я докладу всіх зусиль, аби виправдати довіру керівництва клубу, яке запросило мене.
Спортивні журналісти побажали баскетболістам перемог і гарячої підтримки прихильників.

Источник: Пресс-служба БК "Запорожье"

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.