вверх  обратно

Николай Вильховецкий: "Украинские баскетболисты едут за границу не от хорошей жизни"

8.08.2015

Микола Вільховецький

Микола Вільховецький

 

Микола Вільховецький – досвідчений і відомий баскетболіст, у недалекому минулому – плей-мейкер національної збірної України. Останні 4 сезони він відіграв у складі команди Суперліги із Запоріжжя – «Ферро-ЗНТУ». У цьому році Микола, який приїхав у складі команди «Робкіє Развратнікі», став головною зіркою стрітбольного турніру «Маніфест вулиці», що традиційно відбувся в Черкасах.

– Як Ви оцінюєте ситуацію, що нині склалася в Суперлізі: чемпіонат покинули кваліфіковані легіонери, якісні українські гравці відправляються на заробітки в Румунію, Польщу і навіть Казахстан.

– Тут важко сказати. З однієї сторони, ситуація, що склалася, великий плюс для молодих баскетболістів, вони отримують можливість себе проявити якомога краще. Зараз молодь повинна показати, на що здатна. З іншої сторони – падає конкуренція. Присутність легіонерів йшла і на користь. Зі мною у «Дніпрі», наприклад, грали Буртт і Беверлі (перший свого часу отримав український паспорт і грав за збірну України, другий – нині виступає за команду НБА «Хьюстон Рокетс» – ред.). Можливо, я тоді не так багато грав, але ж з ким виступаєш, таким і стаєш сам. Така конкуренція сприяє саморозвитку. Стосовно ж тих, хто виїздить з країни… Зрозуміло, що це не від хорошого життя, засуджувати їх не можна.

– Як Вам команда, яка зібралася в «Черкаських Мавпах» в минулому сезоні?

– «Мавп» я знаю лише з хорошої сторони. У вас тут завжди гарна команда, хороша баскетбольна школа, багато талановитих виконавців. Це хочеться відзначити.

– Яке Ваше майбутнє в Суперлізі? Вже знайшли команду на новий сезон?

– Тут все, як в темному лісі. Варіанти для продовження кар’єри, звичайно є, але цим питанням займається мій агент. Поки що не можу сказати жодної конкретики.

– Чим Ви займаєтеся в міжсезоння? Як підтримуєте форму перед новим баскетбольним роком?

– Я багато працюю індивідуально. Плюс – подібні турніри допомагають тримати себе в кондиціях.

– Яке, на Вашу думку, найближче майбутнє чекає на нашу національну збірну та на чемпіонат?

– Зараз важко сказати. Самі знаєте, яка ситуація в країні. У збірній дуже багато змін. Ось Фрателло пішов. Все ж я хочу вірити в краще. Так само і по чемпіонату. Колись сюди приїздили гравці з НБА. Зараз все по-іншому. Я впевнений, баскетбольні функціонери роблять все можливі, щоб зберегти Суперлігу.

 

Источник: infomist.ck.ua

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.