вверх  обратно

Николай Вильховецкий: "На чемпионат Европы надо ехать и выигрывать"

23.08.2016

Новачок БК "Кривбас" Микола Вільховецький підсилив національну чоловічу збірну України з баскетболом 3х3. Поява в команді цього виконавця засвідчує – плани збірної на чемпіонат Європи (відбудеться 2 – 4 вересня у Бухаресті – ред.) доволі амбітні. Вільховецький також розповів про чемпіонську мету "Кривбаса" у Суперлізі Парі-Матч.

- Я щоліта прагну якомога більше грати у вуличний баскетбол. Таким чином підтримую фізичну форму під час відпустки у міжсезоння. Це і спілкування з друзями – як кажуть, поєдную приємне з корисним.

- Кажуть, класичний баскетбол і вуличний баскетбол – дві великі різниці?
- Класичний баскетбол – це те, що ми робимо завжди, а вуличний баскетбол – відпочинок, фестиваль, спілкування з друзями, подорожі. Ми їздимо усією країною – до Львова, Дніпра, Харкова. Це завжди елемент новизни, джерело позитиву. Ще й форму за таких обставин підтримую, ігрову практику отримую, відпочиваючи.

- Чемпіонат Європи теж можна розцінювати, як відпочинок?
- Ні. Чемпіонат Європи – це серйозний захід, на який треба їхати і його вигравати.

- Регламент матчів там принципово інший, ніж у класичному баскетболі, проявити себе треба швидко.
- Так, довести свою перевагу треба протягом стислого у часі терміну. Будемо цього прагнути і досягати переможного результату.

- Разом з вами у підгрупі змагатиметься Сербія.
- Так, її вважають чи не найсильнішою збірною з баскетболу 3х3 у світі. Цікаво буде з ними зіграти, випробувати свої сили. Зізнаюся, я ніколи їх не бачив, але чув про їхню міць. Тепер перевіримо це не на словах, а на ділі.

- Відіграєш на чемпіонаті Європи, повертаєшся до Кривбасу?
- Після повернення з Бухареста одразу ж приєднаюся до команди, ми серйозно готуємося до старту у Суперлізі Парі-Матч.

- Ти новачок (минулий сезон провів у "Дніпрі" - ред.) у Кривбасі. Як прийняв тебе новий колектив?
- Я вже тренувався разом з хлопцями. Мені усе подобається, гарна команда. Умови є зосередитись на баскетболі. Це важливо.

- А чи виправдаєш довіру з боку тренера – залежатиме від ігрового часу у матчах Суперліги Парі-Матч?
- Звичайно, щоб завоювати довіру тренера, треба демонструвати, що ти вмієш, на тренуваннях. А далі не змарнувати наданий шанс у грі.

- Кривбасу, на твій погляд, буде складніше утримати бронзове третє місце, після того, як чемпіонат України став повноцінним?
- Складніше у якому сенсі? Навпаки зараз Кривбас прагнутиме реалізувати свою чемпіонську мету, здобути золоті медалі. Бронза була, тепер треба перестрибнути через срібні медалі і здобути золото. Це моя думка.

- Думки матеріалізуються.
- Я у кожному матчі виходжу з думкою про перемогу. У такій команді, як Кривбас, треба мислити по-чемпіонськи, у цьому сезоні показати кращий результат, а кращий – це золото.

Источник: ФБУ

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.