вверх  обратно

Максим Фомичев: "Неизвестно, на каком уровне будет финансирование в следующем сезоне"

10.04.2015

Головний тренер БК «Політехніка-Галичина» Максим Фомічов розповів про підсумки минулого сезону, своє звільнення та повернення, відмову «студентів» грати у плей-офф й невизначеність львівського клубу у фінансуванні.

- Сезон був дуже цікавим і багатим на події. Особисто я отримав величезний, ні з чим не порівнянний досвід. Вважаю що всі мої гравці також досягли великого прогресу за цей сезон, як в плані майстерності, так і в плані особистої впевненості та досвіду. Це вже не ті необстріляні гравці що були спочатку сезону, тепер вони перетворилися на досить сформованих майстрів. Вважаю, що сезон цілком можна записати нам в актив, враховуючи те, з чого ми починали. Ми домоглися кількох яскравих перемог, встановили рекорд Суперліги за підбираннями в окремо взятому матчі.

- Поясніть, будь ласка, ситуацію із Вашим звільненням, а згодом і поверненням. Зі сторони виглядало досить дивно.

- Моє звільнення було несподіваним для мене і моїх гравців. Початок сезону видався сумбурним, фактично без підготовки ми відразу приступили до ігор, не було часу попрацювати з хлопцями, відпрацювати ігрові схеми. У першому колі ми не були готові до темпу гри Суперліги, але все ж нам вдалося взяти одну перемогу у «ДніпроАЗОТу», у складі якого були досвідчені гравці і двоє легіонерів. Незважаючи на це, керівництво порахувало наші результати незадовільними.

Перебуваючи поза командою, я продовжував стежити за її виступами і дуже переживав. Після серії з восьми поразок, повернення було моєю ініціативою. Я вірив у свої ідеї і своїх гравців. Був впевнений, що ми покажемо значно кращий результат, що ми в підсумку і зробили.

- Чи пропонували Вашій команді брати участь в плей-офф? Як відомо, у матчах "на виліт" беруть участь лише 6 команд - "Говерла" та "Ферро" були недопущені до цих ігор через фінансові проблеми.

- Дійсно така можливість розглядалася, але через об'єктивні причини було прийнято рішення не брати участі в плей-офф.

- Чи є якась інформація стосовно того, чи залишитеся Ви на чолі "політехів"? Якщо так, то чи увійде до тренерського штабу Слава Зубрицький?

- На даний момент ніяких переговорів щодо наступного сезону не ведеться. Всі чекають офіційного завершення сезону і найголовніше - новин про фінансування, оскільки поки невідомо на якому рівні воно буде в наступному сезоні.

Звичайно ж, якщо я залишуся на чолі львівської «Політехніки», а Ярослав виявить бажання увійти в мій тренерський штаб, я з великим задоволенням буду працювати з ним. Дуже поважаю його як людину і як професіонала.

- Як справи із контрактами гравців? Хто залишиться у команді й хто її покине? Які варіанти підсилення ростеру?

- У нас лише кілька людей мають контракт на наступний сезон, хоча впевнений, що практично всі гравці із задоволенням продовжать контракти з нашим клубом, якщо ми зможемо гарантувати їм гідну оплату праці. Всім подобається жити і працювати у Львові!

- За кого вболіваєте у серії плей-офф і кого вважаєте головним фаворитом Суперліги?

- Очевидно, що є два чітких фаворити сезону, хоча я додав би до них «Дніпро». Вважаю, що з таким складом вони вже сьогодні повинні боротися за золото чемпіонату, принаймні у них є абсолютно все для того, щоб обіграти «Будівельник» з «Хіміком».

- Якими Ви бачите шляхи виходу українського спорту загалом і баскетболу зокрема з кризи. Подейкують, що на межі зникнення перебувають декілька команд Суперліги
- На мій погляд, єдиний вірний шлях - це активна робота з людьми. Там, де є популярність, є гроші, а як залучити спонсорів, якщо на трибунах сидять по 40 осіб? Сподіваюся, що наш спорт якомога швидше прийде до цього і нам вдасться зберегти і примножити кількість команд.

Источник: galsports.com

Добавил: Goverla IF
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.