вверх  обратно

Женская сборная 3х3 квалифицировалась на чемпионат Европы

16.07.2014

Жіноча і чоловіча збірні України з баскетболу 3х3 повернулися з Угорщини, де грали у кваліфікації на чемпіонат Європи. Збірні було зібрано на базі команд, які перемогли в чемпіонаті України.

3x3_budapest_120714

Жіноча збірна в складі чемпіонок України Аліни Ягупової, Ольги Сівакової та Оксани Рисіної посіла третє місце у своїй підгрупі. По два очки наші дівчата виграли у господарок угорок та першого номера рейтингу румунок, поступилися команді Словенії і збірній Азербайджану, з якою грали відразу після поєдинку зі словенками.

3x3_budapest_120714_5

В чвертьфіналі українки зійшлися з сильною збірною Франції, у складі якої були чемпіонки Європи. За словами тренера збірної України Юрія Процюка, вірогідно поразка від Азербайджану зрештою зіграла позитивну роль, адже француженки після неї явно недооцінили українську команду. Наші вірно обрали тактику, витягнувши високих і стрибучих опоненток назад (приміром, проти Ольги Сівакової зростом 160 см грала суперниця зі зростом 190 см). За 1.20 до завершення основного часу наша збірна вела – 16:14, француженко перевели гру в овертайм, де влучні кидки Ягупової і Рисіної принесли збірній України перемогу і путівку на чемпіонат Європи.

«Я дякую дівчатам за те, що вони виложилися на 200%, адже вони проводили по чотири матчі в день без замін, ігри йшли одна за одною, було дуже важко», – відзначає тренер жіночої збірної України з баскетболу 3х3 Юрій Процюк. – «Дякую також Федерації баскетболу України за те, що в такий важкий час знайшли можливість відправити нас на змагання».

3x3_budapest_120714_3

3x3_budapest_120714_2

3x3_budapest_120714_4

Чоловіча збірна в складі Тимура Арабаджи, Романа Козлова, Антона Рочняка і Антона Михайлова теж посіла третє місце в підгрупі, вигравши у команд Угорщини та Польщі і поступившись іспанцям і бельгійцям. У чвертьфіналі підопічні Валентина Кулібаби програли збірній Ізраїлю – 17:20. За результатами плей-офф на чемпіонат Європи кваліфікувалася перша четвірка, п’яту команду ФІБА Європа визначала за результатами першого етапу, таким чином, п’ятою стала збірна Швейцарії, команда України посіла найбільш прикре – шосте місце, ставши першою серед тих, хто не кваліфікувався на першість континенту.

Чемпіонат Європи з баскетболу 3х3 відбудеться 3-5 вересня в Бухаресті. Вболіватимемо за наших дівчат!

Источник: ФБУ

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.