вверх  обратно

В Черкассах построят баскетбольную школу

29.09.2013

У Черкасах збудують баскетбольну школу. Із сучасним ігровим залом та двома тренувальними майданчиками. Про це повідомив президент «Черкаських Мавп» - Сергій Одарич. Напередодні він повернувся з Литви. У тамтешньому Каунасі, де, як і в Черкасах, 300 тисяч жителів, працюють аж 7 баскетбольних шкіл. Кожна має власну базу. Натомість у Черкасах баскетболісти тренуються деінде.

Від його гри трибуни вибухали емоціями. Святослав Михайлюк став зіркою та відкриттям кадетського чемпіонату Європи. Разом із ще трьома черкащанами він у складі збірної відстоював честь України. Баскетболом 16-річний Святослав усерйоз захопився ще друго класником. Нині юнак захищає кольори не лише «Черкаських мавп-96», а й основного складу команди. Поки що це найяскравіший представник баскетбольної школи "Черкаських Мавп". Однак і без цього талановитого захисника у клібі є ціла низка гравців, які виступають за різноманітні юнацькі збірні України.

Святослав Михайлюк, гравець БК «Черкаські Мавпи»: «Цей клуб дав мені дуже багато, він мене підібрав. Він зробив з мене того, ким я є зараз».
Дитячу школу баскетболу в Черкасах відкрили ще у 2004 році. Так у клубі «Черкаські Мавпи» вирішили кувати собі кадри. Тоді набрали лише одну команду дванадцятирічок. Нині їх аж сім – а це кілька сотень дітей. Причому баскетбольна сім’я зростає не тільки кількісно, а й якісно, каже керівник школи.

Олександр Нагорний, президент МГО "Країна Баскетболія": «Черкаси – це одне з небагатьох міст, один із небагатьох обласних центрів держави, яке представлене всіма віковими категоріями у чемпіонаті України. У нас є діти, які представляють Черкаси та клуб "Черкаські Мавпи" у різних кадетських збірнах України. Причому там вони грають провідні ролі".

За дев'ять років черкаська школа баскетболу стала однією з кращих в Україні. І все б нічого, аби не проблема, де тренуватися. Юні баскетболісти мандрують по місту – від одного спортивного залу до іншого. Часто доводиться підлаштовуватися під чужі графіки.

Максим Міхельсон, тренер: «У тих шкільних залах, які є в нашому місті, можна тренуватися до 10 років. Може, в крайньому випадку, до 11 років. У 12 років потрібно дітям вже переходити у великий зал, бо треба відчувати простір баскетбольного майданчика - таким, яким він буде».
Сергій Одарич, президент клубу «Черкаські Мавпи»: «От, скажімо, один з тренувальних залів у Каунасі де я побував має відносно просту архітектуру має і достатнь опростору. Досить просто зроблені металеві конструкції та накриття, покриття підлоги, підсвітка і таке інше. Щось накшталт цього потрібно і нам ».

Так президент "Черкаських Мавп" відзивається про базу школи баскетболу в литовському місті Каунас. Туди Сергій Одарич їздив переймати досвід. Разом зі своїм бізнес-партнером Михайлом Бродським він – багаторічний меценат черкаського баскетболу.

Сергій Одарич, президент клубу «Черкаські Мавпи»: «Ми плануємо в найближчі 2 роки побудувати таку власну школу. Розміщуватися вона буде на заводі «ТЕМП». Ми під все це діло вичищаємо старі будівлі, які не підлягають використанню та реконструкції».
У майбутньому новобуді планують розташувати зал, що вміщуватиме до 3 тисяч уболівальників. А це вдвічі більше, ніж у черкаському «Будівельнику». А також 2 тренувальні зали і тренажерну.

Источник: mavpabasket.com

Добавил: achmea
7
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.