вверх  обратно

Владан Вукосавлевич: "Я - не звезда! А наша команда - да!"

1.05.2013

Нещодавно сербський центровий "Політехніки-Галичини" на радість багатьох уболівальників продовжив контракт із клубом ще на один рік. Про це, про сезон, а найбільше - про дві майбутні домашні гри півфінальної серії плей-офф із "Будівельником", Вуко лаконічно але імпульсивно розповів прес-службі клубу.

- Владане, 1 травня “Політехніка-Галичина” проведе першу домашню гру серії з “Будівельником”. Як думаєш, рідні стіни допоможуть?


- Звісно, фактор свого майданчика відіграє велику роль у двох найближчих матчах! Протягом, мабуть, півроку завжди казав, що наші вболівальники – як шостий гравець для нас. Ми ж своєю чергою намагатимемося зробити все, щоб їх не розчарувати. Одним словом – перемогти! Так, “Будівельник”– дуже сильна команда, одна з найкращих в Україні, але ми спробуємо її здолати, чому б ні?

- Чи віриш ти особисто та твої партнери, що все ще можна змінити та потрапити до фіналу?


- Так! Ми справді віримо, що можемо перемогти “Будівельник”! Кияни сильніші, але ми дуже постараємося! Думаю, кожен баскетболіст завжди налаштовує себе на перемогу!

- Чи немає у команді таких настроїв, що, мовляв, краще не витрачати дарма сили на такого сильного суперника, як “Будівельник”, а краще якомога швидше завершити серію та поберегти енергію на матчі за третє місце?


- Ні, все зовсім не так! Якщо хтось так думає, йому не місце у цьому виді спорту. З такими думками варто замислитися над тим, чи не змінити баскетбол на щось інше. Я думаю, ми маємо шанс і ми спробуємо перемогти. Ми будемо битися за перемогу.

- Порівняй, будь ласка, ігри чвертьфіналу та однієї другої…


- Інколи гру чи навіть кілька матчів вдається виграти завдяки тому, що твоя команда сильніша, сконцентрованіша, їй краще йдуть кидки… Іноді ж – завдяки тому, що саме твоїй команді просто більше щастить. Думаю, ми перемогли у чвертьфіналі великою мірою завдяки везінню. Адже майже ніхто не очікував від нас перемоги з рахунком 4-0!

…У півфіналі ми потрапили на команду, про силу якої знають всі! Ми готові показати все, на що здатні у протистоянні з цим суперником, але якщо згадана удача буде з нами, наші шанси на перемогу зростуть ще більше!

- Владане, чи погодишся з тим, що саме твоя чудова гра стала запорукою багатьох перемог “Політехніки-Галичини” у цьому сезоні?


- Я вже багато разів казав і скажу ще раз, що баскетбол – командна гра. І перемоги у ньому здобувають команди. Тому думати, що я сам приніс “Політехніці-Галичині” хоча б одну перемогу в сезоні, буде неправильно. Адже є й інші гравці. Навіть якщо саме я закинув два очки, це ще не свідчить про те, що я їх заробив. Часто є так, що хтось із гравців зробив вдалий рух, добре зіграв, а вже це дозволило мені завершити епізод. Я командний гравець і тому не схильний говорити про баскетбол крізь призму персоналій…

- Завдяки високим досягненням, регулярним дабл-даблам та навіть рекордові, ти постійно потрапляв до різноманітних символічних п’ятірок. Але ти якось сказав, що доволі спокійно до цього ставишся. Владане, чому ти не хочеш бути зіркою?


- Я б не сказав, що це не важливо для мене. Мені йдеться про те, щоб робити все якнайкраще, але для команди. Якщо гравець набере два очки але зробить 10 пасів і при цьому його команда переможе, я погоджуся, що його варто відзначити, похвалити! Тому що така кількість передач свідчить про те, що цей гравець намагався грати у баскетбол не самотужки, а спільно з партнерами. Скажу так, що зараз дуже популярно – надавати великої ваги особистій статистиці гравців. Але я наполягаю на тому, що досягнення баскетболістів важливі лише у світлі успіхів команди. І лише колективи, які перемагають завдяки вдалим спільним діям усіх гравців, я називав би зірками. Але точно не окремо взятих баскетболістів. Якщо ж говорити конкретніше, то я – не зірка! А от наша команда – так! Адже минулого сезону вона була останньою, а вже цього – потрапила до півфіналу плей-офф. Пробились ми туди завдяки нашій спільній роботі, боротьбі та багатьом іншим компонентам успіху.

- Нещодавно ти підписав контракт з “Політехнікою-Галичиною” ще на один сезон. Що стало головним аргументом на користь цього рішення?


- Я вірю у свою команду! У те, що ми можемо бути ще кращими наступного року! Вірю у людей, які працюють у клубі, які добре роблять свою роботу. А найбільше – у тренера, який має такий великий потенціал, що вселяє неабияку надію на наступний сезон!

Источник: bcpg.lviv.ua

Добавил: dinero
7
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.