вверх  обратно

Баскетбол 3 на 3. Эволюция под баскетбольной корзиной

11.05.2012

Еволюційний сезон стартує в Києві 26 травня.
2012 рік має стати революційним у розвитку баскетболу 3на3 і в усьому світі, і в Україні. Саме з цього року цей різновид баскетболу, який став офіційним наступником вуличного баскетболу і стрітболу, має вийти на новий рівень організації та популярності на планеті.
Третій, по-справжньому повноцінний, чоловічий чемпіонат України з баскетболу 3 на 3 стартує в столиці 26-27 травня. Початок першості відбудеться в рамках святкування дня Києва. Потім регіональні відбіркові етапи чемпіонату по черзі прийматимуть Дніпропетровськ (9-10 червня), Івано-Франківськ (16-17 червня), Кіровоград (23-24 червня), Севастополь (30 червня - 1 липня) та Харків (7-8 липня). З кожного регіонального етапу до фіналу виходять по дві найкращі команди. 13 липня в Києві відбудеться додатковий відбірний тур, в якому визначаться два останніх фіналіста  І, нарешті, фінал чемпіонату України пройде в столиці України з 14 по 15 липня.
Переможець чемпіонату України здобуде не лише золоті нагороди, а і унікальну можливість представляти Україну в турнірі серії "Світовий Мастерс тур" у Стамбулі 1та 2 вересня. "Світовий Мастерс тур"  - це нова ера в розвитку баскетболу 3на 3. Турнір започаткований міжнародною федерацією баскетболу ФІБА. В ньому братимуть участь переможці своїх національних чемпіонатів, які гратимуть на регіональних турнірах. А вже звідти найкращі поїдуть на фінал до американського Маямі (22-23 вересня).
Ще чемпіонат України стане головним етапом відбору кандидатів до національної збірної, яка 2012 гратиме в першому офіційному чемпіонаті світу з баскетболу 3на 3. Він відбудеться  в Афінах з 23 по 26 серпня.
Також збірну України вже запросили на престижний міжнародний турнір "Відкритий Кубок Москви", де розігруватиметься 45 тисяч доларів призових і кілька індивідуальних призів. Турнір відбудеться в столиці Росії з 27 по 29 липня.
 А завершаться внутрішні змагання фіналом Кубку України з баскетболу 3 на 3 у Києві 18-19 серпня. Причому, вперше в історії вітчизняного баскетболу 3х3 за цей почесний трофей сперечатимуться не лише чоловіки, а й жінки. До того ж фінал кубку буде останнім етапом підготовки для чоловічої та жіночої збірних України напередодні їхнього виступу на чемпіонаті світу в Греції.
 Організатори внутрішніх змагань (Державна служба молоді та спорту України, Федерація баскетболу України та Федерація вуличного баскетболу України) запрошують всі бажаючі команди подати заявки на участь у чемпіонаті та Кубку України з баскетболу 3 на 3. А вболівальників запрошує безкоштовно відвідати захоплюючі поєдинки першості в містах, де відбуватимуться ігри. Вся документація та інформація про змагання буде оперативно з`являтися на офіційному сайті федерації баскетболу 3 на 3 України (uabasket3x3.org).



Олексій Маргієв
 

Добавил: Beaver
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.