вверх  обратно

Положение о конкурсе на строительство спортивных сооружений под Евробаскет-2015

24.04.2012

«Затверджено
Комітетом Євробаскет-2015
відповідно до рішень ФІБА Європа»
протокол засідання № 1 від
23 квітня 2012 року

Положення
про умови проведення конкурсу
на право будівництва баскетбольних споруд
у містах - претендентах на проведення Чемпіонату Європи з баскетболу серед чоловічих команд
Євробаскет 2015

1. Загальні положення.

1.1. Дане Положення про умови проведення конкурсу на право будівництва баскетбольних арен у містах – претендентах на проведення Чемпіонату Європи з баскетболу серед чоловічих команд Євробаскет-2015 (далі по тексту – Положення) визначає організаційні, фінансові, будівельні та інші інженерно-технічні вимоги до учасників конкурсу на право будівництва баскетбольних споруд, в яких повинні відбутись матчі Євробаскет-2015 (надалі – Чемпіонат), а також умови проведення самого конкурсу.

1.2. Містами, які подали заявки на приймання матчів Євробаскет-2015, є міста Київ, Одеса, Дніпропетровськ, Донецьк, Харків, Львів та Івано-Франківськ.

Якщо до остаточного затвердження ФІБА-Європа переліку міст, який приймуть Чемпіонат, котресь з міст – обласних центрів України візьме на себе зобов’язання побудувати багатофункціональну спортивну арену, яка відповідатиме усім сучасним вимогам до спортивних споруд, на яких можуть проводитись матчі Чемпіонату Європи з баскетболу, таке місто може бути включене до переліку міст – господарів Чемпіонату.

1.3. Залежно від етапів фінальної частини Чемпіонату до багатофункціональних спортивних арен (споруд) пред’являються наступні вимоги щодо кількості глядацьких місць навколо баскетбольних майданчиків:

- для одного міста – господаря фінального матчу спортивна арена повинна вміщувати не менше 15 000 глядацьких місць;

- для проведення матчів другого групового етапу Чемпіонату у містах, які приймають матчі Чемпіонату, ємкість багатофункціональних спортивних арен повинна бути не менш як 10 000 глядацьких місць,

- у містах, які прийматимуть матчі першого групового етапу Чемпіонату, ємкість арен не може бути меншою 6 000 глядацьких місць.

Учасники даного конкурсу повинні враховувати ці вимоги до кількості глядацьких місць при обранні проектів баскетбольних споруд, які вони виявлять бажання будувати, та узгодити вибір баскетбольної споруди з органами місцевої влади та самоврядування.

1.4. Комітет Євробаскет-2015 є органом Федерації баскетболу України, який організовує конкурс на право будівництва баскетбольних споруд для Чемпіонату, визначає переможців конкурсу укладає з ними відповідні договори та контролює їх виконання.

2. Учасники конкурсу:

2.1. До участі в конкурсі на право будівництва баскетбольних споруд для приймання матчів Чемпіонату допускаються суб’єкти підприємницької діяльності, які створені і діють відповідно до законодавства України, та які відповідають наступним умовам:

1) мають достатньо коштів для фінансування будівництва;

2) уклали хоча б з одним місцевим баскетбольним клубом – учасником чемпіонату української Суперліги договір (угоду) про співробітництво в питаннях подальшого використання майбутніх багатофункціональних спортивних споруд;

3) уклали з міською радою (адміністрацією) угоду про співпрацю, яка передбачатиме виділення містом конкурсанту у власність чи користування земельних ділянок, необхідних для будівництва і обслуговування спортивних арен залежно від їх проектних характеристик, які обрав конкурсант;

4) уклали з відповідними місцевими державними адміністраціями угоди про сприяння в отриманні конкурсантами дозвільних документів (будівельних, архітектурних, санітарних та ін.), які відповідно до законодавства є необхідними для початку будівельних робіт.

5) надали Комітету Євробаскет-2015 письмовий лист-зобов’язання про своєчасне та належне будівництво спортивних арен на певну кількість глядацьких місць, попередньо узгоджену з Комітетом, у якому повинні бути зазначені конкретні терміни початку і закінчення будівництва та конкретна кількість глядацьких місць.

3. Строки проведення конкурсу

3.1. Датою початку проведення конкурсу є 25 квітня 2012 року. Не пізніше цього дня умови конкурсу (дане Положення) підлягає оприлюдненню на інтернет-сайті Комітету Євробаскет-2015, а особи, які бажають взяти участь в конкурсі, з цього дня матимуть право звертатись до Комітету за отриманням необхідних документів та роз’яснень.

3.2. З 21-го по 24 травня 2012р. здійснюється прийом заяв конкурсантів. Заяви разом з документами, які підтверджують виконання конкурсантами кваліфікаційних вимог, приймаються до 20:00 годин 24 травня 2012р. Місце приймання документів на конкурс визначається та оприлюднюється Комітетом Євробаскет-2015 на його сайті в строк до 11 травня 2012 року.

3.3. До 25 травня 2012 року Комітет Євробаскет-2015 перевіряє документи конкурсантів на предмет їх відповідності умовам даного конкурсу та вимогам ФІБА-Європа до баскетбольних споруд.

За результатами розгляду документів Комітет Євробаскет-2015 ухвалює рішення про допущення або недопущення заявників до фінальної частини конкурсу, у якій визначатимуться переможці конкурсу на будівництво баскетбольних споруд в усіх містах – господарях фінальної частини Чемпіонату. В окремих випадках для вирішення витання про допуск до фінальної частини конкурсу Комітет має право запросити в учасників додаткові документи.

3.4. Не пізніше 25 травня 2012 року Комітет Євробаскет-2015 проводить фінальний етап визначення переможців конкурсу відповідно до своїх внутрішніх процедур.

3.5. Результати фінальної частини конкурсу оприлюднюються на інтернет-сайті Комітету Євробаскет-2015. Учасники фінальної частини конкурсу письмово повідомляються Комітетом про результати конкурсу не пізніше 31 травня 2012 року.

4. Умови подання заяв та їх розгляду

4.1. Право на подання заявки на участь у конкурсі мають суб’єкти підприємницької діяльності, які у повному обсязі відповідають вимогам п.2.1. цього Положення, і погоджуються добровільно прийняти наступні умови проведення такого конкурсу:

4.1.1. кожний учасник конкурсу повинен у встановлений п.3.2. положення строк подати Комітету Євробаскет-2015 заяву про участь в даному конкурсі у вигляді листа у довільній формі, який має містити умови будівництва та конкретні зобов’язання щодо нього, передбачені цим Положенням;

4.1.2. кожен учасник, який бажає брати участь в конкурсі, зобов’язаний сплатити на банківський рахунок Федерації баскетболу України (буде оприлюднений на сайті) грошовий гарантійний заявочний внесок у розмірі 4 000 000 ( чотирьох мільйонів) гривень, що додатково гарантує справжність намірів заявника та його здатність виконати взяті на себе зобов’язання з будівництва баскетбольних споруд. Такий внесок сплачується до подачі заяви про участь в конкурсі. У момент подачі заяви до неї додається платіжний документ, що підтверджує сплату учасником гарантійного заявочного внеску у повній сумі.

У разі перемоги в конкурсі особи та подальшого виконання нею взятих на себе зобов’язань сплачений нею гарантійний заявочний внесок повертається Комітетом Євробаскет-2015 в строк не пізніше 01 липня 2015 року.

Учасникам конкурсу, які зробила вказаний гарантійного заявочний внесок, але не були визначені переможцями конкурсу у встановлені цим Положенням строки, сума сплаченого гарантійного заявочного внеску повертається протягом десяти банківських днів після оприлюднення рішення Комітету Євробаскет-2015 про визначення переможців конкурсу;

4.1.3. до заяви про участь в конкурсі додаються завірені у встановленому порядку копії таких документів:

- свідоцтва про державну реєстрацію, статуту (іншого установчого документу), витягу з державного реєстру, довідки про включення до ЄДРПО, документів, які підтверджують призначення чи повноваження осіб, які підписали заяву про участь в конкурсі;

- угод (інших документів) з міськими радами та місцевими державними адміністраціями, які передбачені п.2.1. цього Положення;

- документів (бухгалтерських, банківських, інших), які підтверджують фінансову спроможність конкурсанта виконати взяті на себе зобов’язання з будівництва;

- короткого опису майбутнього проекту будівництва багатофункціональної спортивної арени із зазначення її характеристик;

- за наявності - ліцензій, інших дозвільних документів, які підтверджують готовність учасника конкурсу розпочати будівництво.

4.2. За результатами розгляду по кожному заявнику-кандидату Комітет Євробаскет-2015 робить звіт про розгляд матеріалів заяви із зазначенням мотивації щодо прийняття свого рішення. Такий звіт підписує Виконавчий директор Комітету Євробаскет-2015 і в передбачені п.3.5. Положення строки направляє його кожному заявнику, допущеному до фінальної частини конкурсу.

5. Вимоги ФІБА-Європа до спортивних арен.

5.1. Детальні вимоги ФІБА-Європа щодо багатофункціональних спортивних арен (споруд), на яких можуть проводитись матчі фінальної частини Чемпіонату Євробаскет-2015, викладені у додатку № 1 до цього Положення – «Вимоги ФІБА-Європа до баскетбольних споруд».

Кожна особа, яка бажає брати участь в конкурсі, має право отримати від Комітету Євробаскет-2015 копію Вимог ФІБА-Європа до баскетбольних споруд, яка надається на лазерних дисках (при потребі – інших електронних носіях інформації).

Директор Комітету Євробаскет-2015 ФБУ Бичков О.Л.

ukrbasket.net

Добавил: dinero
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.