вверх  обратно

Символическая пятерка марта (Суперлига)

3.04.2012

Офіційний сайт Суперліги визначає традиційну символічну п’ятірку місяця, пропонуючи до вашої уваги збірну найкращих гравців березня, протягом якого відбулися не лише матчі чемпіонату, а й Фіналу Чотирьох Кубка Суперліги. Зважаючи на особисті досягнення гравців і командні результати, була сформована «маленька» п’ятірка.

Захисники

Стівен Буртт («Дніпро»)

Чемпіонат Суперліги – 6 матчів, 21 очко + 4 передачі + 3.2 підбирання + 2 перехоплення = 19.7 РЕ.

Лідер «Дніпра», який протягом місяця двічі потрапляв до символічних п’ятірок тижня, став другим за результативністю гравцем березня та допоміг своїй команді здобути три важливі перемоги з огляду на боротьбу за місце в плей-офф. Особливо важливу роль Стівен Буртт відіграв у перемозі над головним конкурентом – «Києвом», реалізувавши 8/14 кидків з гри та 9/10 штрафних, а крім того, п’ять разів асистувавши партнерам. Так само 28 очок захисник записав на свій рахунок у грі з іншою столичною командою – «Будівельником».

Ренді Калпеппер («Ферро-ЗНТУ»)

Чемпіонат Суперліги – 6 матчів, 23.5 очка + 3.5 підбирання + 3.2 передачі + 1.5 перехоплення = 16.5 РЕ.
Кубок Суперліги – 2 матчі, 32.5 очка + 3.5 передачі + 3 перехоплення + 2.5 підбирання + 1 блок-шот = 28 РЕ.

Один із найяскравіших гравців Суперліги став найкращим бомбардиром чемпіонату за підсумками березня, особливо потужно провівши гру проти «Дніпра», в якій він здобув 35 очок. У Фіналі Чотирьох Кубка Суперліги Ренді Калпеппер узагалі влаштував справжню гольову феєрію. У півфінальній зустрічі з «ОДЕСОЮ» американський захисник приніс «Ферро-ЗНТУ» рекордні 41 очко, покращивши власне досягнення, у фіналі – відзначився 24 очками, в підсумку заслужено здобувши титул MVP та потрапивши до символічної п’ятірки місяця.

Форварди

Джеремі Шаппел («Ферро-ЗНТУ»)

Чемпіонат Суперліги – 6 матчів, 17.2 очка + 10 підбирань + 4.3 передачі + 2 перехоплення = 24 РЕ.
Кубок Суперліги – 2 матчі, 13.5 очка + 8 підбирань + 2.5 передачі + 1 блок-шот + 1 перехоплення = 18.5 РЕ.

У трьох із шести березневих матчів чемпіонату Суперліги Джеремі Шаппел, який уже двічі був у символічних п’ятірках тижня, відзначався дабл-даблами. А найкращі поєдинки один із ключових гравців «Ферро-ЗНТУ» провів проти «Черкаських Мавп», здобувши 36 балів РЕ, і «Миколаєва». В останній зустрічі Шаппел не лише відзначився 37 балами РЕ, а й встановив новий рекорд Суперліги за кількістю підбирань на чужому щиті (11). Відзначимо, що за зібраними відскоками в березні він поступився лише центровим Кенні Аделеке, Шону Кінгу та Владану Вукосавлевичу. Не варто забувати й про Фінал Чотирьох, у якому американець продемонстрував звично ефективну гру.

Суад Шехович («Будівельник»)

Чемпіонат Суперліги – 7 матчів, 12.3 очка + 6.4 підбирання + 1.3 перехоплення + 1.1 передачі = 16.1 РЕ.
Кубок Суперліги – 2 матчі, 9 очок + 6.5 підбирання + 2 передач = 15 РЕ.

Протягом місяця чорногорський форвард «Будівельника» був номінантом двох символічних п’ятірок тижня, що й не дивно, враховуючи, яку користь він приносить своїй команді в кожному матчі. А гра чемпіонату проти «Хіміка», в якій Шехович не лише оформив дабл-дабл (24 очка + 11 підбирань), а й здобув 33 бали рейтингу ефективності, взагалі стала для нього найкращою в сезоні. Крім того, саме Суад став найкориснішим гравцем фіналу Кубка Суперліги, відзначившись 15 очками й 7 підбираннями та 23 балами РЕ.

Центровий

Шон Кінг («ОДЕСА»)

Чемпіонат Суперліги – 6 матчів, 18.7 очка + 11.5 підбирання + 2.8 передачі + 2 блок-шоти + 1.5 перехоплення = 28 РЕ.
Кубок Суперліги – 2 матчі, 9 очок + 7.5 підбирання + 3.5 передачі + 2.5 блок-шота = 13.5 РЕ.

Уже звично Шон Кінг став найкориснішим гравцем місяця, хоча останнім часом йому доводиться витримувати конкуренцію з дуже сильними опонентами в особі Владана Вукосавлевича й Кенні Аделеке. Втім, за ефективністю дій Кінг суттєво випереджає конкурентів. У шести матчах чемпіонату центровий «акул» оформив п’ять дабл-даблів, ще один записав на свій рахунок у грі за третє місце Кубка Суперліги. Відзначимо й те, що в трьох останніх поєдинках рейтинг ефективності «бігмена» «ОДЕСИ» складав не менше 35 балів.

Крім того, варто відзначити таких гравців:

Рамел Каррі («Донецьк»)

Чемпіонат Суперліги – 8 матчів, 16 очок + 4 підбирання + 3.4 передачі + 1 перехоплення = 16.8 РЕ.

Брайан Грін («Говерла»)

Чемпіонат Суперліги – 8 матчів, 14.4 очка + 5 підбирань + 2.5 передачі + 1.8 перехоплення = 17.5 РЕ.

Кенні Аделеке («Черкаські Мавпи»)

Чемпіонат Суперліги – 6 матчів, 20.7 очка + 14.3 підбирання + 1.2 передачі + 1.2 перехоплення + 1.2 блок-шота = 22.5РЕ.

superleague.ua

Добавил: Goverla IF
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.