вверх  обратно

Кирилл Большаков: "Тренер "Касторс Брен" поднял женский баскетбол Бельгии на очень высокий уровень"

12.01.2022

Жіночий Прометей грає 13 січня на виїзді в Бельгії перший матч 1/8 фіналу Єврокубку ФІБА.

Суперником українок стала команда Касторс Брен. Її гравчині становлять основу національної збірної, яку також очолює клубний тренер. Під його керівництвом збірна Бельгії досягла значних успіхів останнім часом.

- Чи можна стверджувати, що наступний суперник Прометея вищий за класом попередніх?
- У Європі є три рейтинги. Перший – клубний ФІБА. У ньому Касторс Брен наразі дуже високо. Є рейтинг сайту Eurobasket. Бельгійки в ньому 11-ті, ми – на 26-й сходинці. Досить висока позиція, яка дозволяє перебувати серед учасників Євроліги. І ще є третій рейтинг, у якому вже ми шості, а бельгійки 11-ті. Але який з рейтингів не візьми, суперниці обов’язково в верхній частині. Ця команда багато грає в Європі, а її головний тренер працює зі збірною Бельгії, основу якої формують саме гравчині Касторс Брен.

Взагалі жіночий бельгійський баскетбол останнім часом помітно піднявся у світовому рейтинзі. Тобто цей тренер зі своїми гравчинями вже багато років виступає на найвищому рівні.

- Раніше ви звертали увагу на швидкісний баскетбол бельгійської команди. А які ще переваги цієї команди можете зазначити?
- У них у складі сім ключових гравчинь. Три високі, які змінюють одна одну, серед них і наша українка Валерія Бережинська. Ще чотири гравчині багато між собою комбінують, автоматично виконують усі атакувальні взаємодії, дуже активні в захисті. Тож ключовим моментом гри цієї команди є швидкість розвитку транзитної атаки, швидкість переходу, швидкість руху м’яча. У них м’яч ні секунди не стоїть, деякі суперниці не встигають головою за ним крутити.

- Чи не шкодуєте, що перед матчем з бельгійками, не зустрілися в чемпіонаті України з Будівельником чи Київ-Баскетом?
- Тут немає, про що шкодувати. Взагалі не потрібно шкодувати. Календар ми маємо, знаємо його завчасно, тож і йдемо вперед поступово за ним. Шкодувати можна лише про одне. Якшо минулого року український жіночий баскетбол зробив крок вперед, то цього сезону він зробив уже три кроки вперед. Київ-Баскет став ще сильнішим. З’явився Будівельник, який одразу піднявся в топ. Ми також підсилилися, зробили крок вперед. Це добра тенденція для нашого баскетболу. Шкодую лише, що ця тенденція почалася нещодавно.

- Чи є якісь кадрові проблеми напередодні зустрічі з бельгійками?
- Нас турбує Оля Дубровіна. У неї стався прикрий рецидив травми. На рівному місці на тренування пошкодилася. Лікарі обіцяють якомога швидше підняти її. Але коли це буде? Можливо, до першої гри, а можливо, вже до другої. Ми віримо в Олю, знаємо її характер. У потрібний момент вона зробить все необхідне для команди. Оля створює швидкість в нашій команді. Тож її втрата суттєва для нас у протиборстві з такими швидкими бельгійками. Без неї нам буде трохи важче.   

Источник: ФБУ

Добавил: BrickFreak
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.