вверх  обратно

Андрей Лебедев: "Если "Соколы" в таком темпе смогут пройти сезон, это будет "золушка" чемпионата"

1.11.2021

 Менеджер збірних України з баскетболу Андрій Лебедєв під час студії в перерві матчу Суперліги Windrose Київ-Баскет — Хімік підбив підсумки першого кола регулярного чемпіонату.

"Я не думаю, що Прометей пройде сезон без поразок, хоча по бюджету, комплектації, кількості людей, які сидять на лавці, вона сьогодні топ у чемпіонаті. В Україні немає такої команди, яка б дозволила собі залишити Ді Джея Стефенса поза заявкою. Це говорить про те, що вони мають широку ротацію, велику лаву.

Команда краще за інших готова до сезону. Через участь у єврокубках вони раніше за інших почали готуватися, найкраще підготувалися. Але сезон довгий, вони грають у єврокубках, адже це ще й перельоти крім ігор. І останні ігри вже показали, що якщо на початку сезону було +40-50 очок переваги, то зараз це вже не так виглядає райдужно і просто. Команди десь підтягуються за рівнем готовності, Прометей підсідає, підуть травми (вони вже пішли, на жаль).

Але це претендент №1 на чемпіонство однозначно. По готовності, малюнку гри, вони виглядають краще за стартом сезону. А далі все дуже рівно. І передбачити все дуже важко. Цим чемпіонат і цікавий. По бюджету Будівельник теж має бути в топі, але команду поки що лихоманить і поки що не так впевнено вони виглядають. Як і Дніпро.

Дніпро розбалансований. Хороший підбір виконавців, але поки що у єдине ціле зібрати їх у тренерського штабу не виходить. Вони видають окремо якісь відрізки в деяких іграх, чергуючи їх із реально провальними, аж до провальних цілих ігор. Подивимося, як буде далі. Насправді ігор ще дуже багато, і сезон довгий, важкий. Будуть ще втрати та несподівані результати.

Високо йдуть Харківські Соколи. Левову частку матчів проти суперників із топ-групи вони провели вдома і скористалися цією ситуацією по максимуму. Плюс команда необтяжена виступами в єврокубках, добре керується тренером, гарний підбір виконавців у задню лінію. Хороший баланс великих та маленьких гравців. Баскетболісти слухають тренера, добре захищаються, проти Будівельника шалено добре потрапляли.

Побачимо, чи зможуть вони зберегти такий темп на весь сезон. Так, це, напевно, несподіванка, і 7 перемог поспіль – це справді більше несподіванка, ніж закономірність. Якщо зможуть вони в такому темпі пройти весь сезон, то це буде така собі "попелюшка" цього чемпіонату".

Источник: Суперлига

Добавил: vodolaz
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.