вверх  обратно

Игорь Комендат: "Если бы в составе "Тернополя" остались Боуи и Уорд, дали бы бой "Запорожью"

15.09.2021

Попередня кампанія стала для БК "Тернопіль" дебютною у Суперлізі. Втім, вже за перший рік виступів в еліті, команда зуміла себе проявити.

У минулому сезоні, в регулярному чемпіонаті підопічні Дмитра Забірченка посіли 5 сходинку, здобувши 24 перемоги у 40 матчах. В ¼ фіналу плей-оф "Тернопіль" поступився майбутньому віце-чемпіону країни "Запоріжжю".  

Із якими завданнями "Тернопіль" підходить до кампанії 2021/2022 пресслужбі ФБУ розповів президент клубу Ігор Комендат.

Ігоре Юлійовичу, як ви оціните дебютний сезон "Тернополя" у Суперлізі?

Щоб повністю підбити підсумки минулої кампанії, я ще не передивився матчі чвертьфінальної серії плей-оф проти "Запоріжжя", нервів не вистачило. Проте, я перечитав, що про нас писали перед початком та протягом сезону різні ЗМІ, багато у чому вони були праві.

Коронавірус, який нашкодив усім, зробив нам подарунок, адже "Тернополю" вдалося зібрати прекрасну команду. Я щиро дякую гравцям за попередній сезон. Для мене завжди було важливо, щоб баскетболісти отримували задоволення від того, що роблять, і вони отримували це задоволення. Звичайно, ніхто на початку сезону не думав, що ми будемо боротися за 4-5 місця. Однак, апетит приходить під час їжі.

Щодо протистояння ¼ фіналу проти "Запоріжжя", я впевнений, якби у нашому складі залишилися Керінгтон Ворд та Едріан Боуі, ми б дали запоріжцям гідний бій. Тобто, перевага б не була на їхньому боці із самого початку.

В цілому, сезоном я задоволений надзвичайно. Хоча, ми припустилися великої кількості помилок. Правильно деякі ЗМІ тоді писали, що ми недосвідчені у клубному управлінні в технічних речах. Це навички, які не здобуваються за один день. Від першого дня існування клубу, я казав, що ми створюємо не команду, ми створюємо франшизу. Зараз ще треба підтягнути певні речі.

Источник: ФБУ

Добавил: 
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.