вверх  обратно

Олег Юшкин: "Думаю, причиной поражения от Литвы стало отсутствие опыта именно на таких турнирах"

13.09.2021

Чоловіча збірна України з баскетболу 3х3 завершила свій виступ на чемпіонаті Європи на стадії чвертьфіналу. Синьо-жовті зазнали поразки від команди Литви – 9:21.

У підсумку, на континентальній першості у Парижі, українці стали восьмими.

Після гри із Литвою, пресслужба ФБУ поспілкувалася із головним тренером нашої чоловічої збірної – Олегом Юшкіним

Олегу Олександровичу, як ви можете підсумувати виступ команди на цьому чемпіонаті Європи?

На жаль, нам не вдалося продемонструвати якісну гру протягом усіх матчів. У першому поєдинку, ми провалили початок з бельгійцями, потім повернулися, але перемогу не здобули. Із сербами був дуже хороший матч, нас вистачило на весь відрізок. А в поєдинку з Литвою, я гадаю, що хлопці трохи перенервували. Дуже хотілося пройти далі, але відчувалася певна скованість у гравців.

У перші півтори-дві хвилини литовці зробили хороший гандикап. Ми почали відіграватися дальніми кидками, неправильно приймали рішення. Далі команда просто не змогла перелаштуватися. Думаю, що причиною поразки стала відсутність досвіду саме на таких турнірах 3х3. Тобто, тут динаміка зовсім відрізняється від 5х5, якщо ти провалив початок, відігратися вкрай важко, адже часу мало.

Путівку у плей-оф наші хлопці завоювали завдяки перемозі над сербами, які є чотириразовими чемпіонами світу. Як вдалося здобути позитивний результат у грі проти такого титулованого суперника?

Через те, що серби вважалися явними фаворитами, на цей матч хлопці вийшли більш розкутими. Вони не були так сконцентровані на результаті, як на самій грі. Коли ми здолали команду Сербії, то зрозуміли, що можемо грати не лише на непоганому рівні, але й перемагати гранди. А ось сьогодні психологічно ми трохи не впоралися.

До гри із Сербією, наша збірна підходила не у найкращому настрої, адже мінімально поступилася у першому матчі. Чи було у гравців відчуття пригніченості після поразки від Бельгії?

Так, у хлопців було відчуття пригнічення через те, що матч був дуже прикро програний. Ми розуміли, що могли взяти цю гру. Однак, я хочу подякувати гравцям за те, що вони не зламалися, зуміли перелаштуватися на поєдинок із сербами та вийшли до плей-оф. За це їм честь та шана.

Із складу збірної, який представляв нашу країну на чемпіонаті Європи, ви задоволені усіма гравцями?

З тієї четвірки, яка поїхала до Парижу, три гравці – Ігор Чумаков, Євген Балабан та Денис Носков завоювали право виступити у фінальній частині чемпіонату Європи ще на відборі, який пройшов у Румунії. Кожемякін не зміг поїхати з розташування клубу, тому він був замінений на Руслова. З командою ще готувався Антон Давидюк, який досить непогано показав себе на турнірах. Однак, склад збірної формувався від зіграності гравців, це був основний фактор.  

Источник: ФБУ

Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.