вверх  обратно

Олег Юшкин: "Насколько хорошо мы подготовились к чемпионату Европы 3х3, покажут матчи в Париже"

8.09.2021

Вже завтра, 9 вересня, чоловіча та жіноча національні збірні України вирушать до Парижу, де з 10 до 12-го числа відбудеться чемпіонат Європи з баскетболу 3х3.

Читайте: Володимир Холопов: у нас є уся інформація про суперників по групі, ми готові до цих матчів

На груповому етапі, суперниками нашої чоловічої збірної стануть команди Сербії та Бельгії. У чвертьфінал континентальної першості вийдуть два із трьох колективів від кожної з груп.

У яких кондиціях національна чоловіча збірна України підходить до чемпіонату Європи 3х3, пресслужба ФБУ дізналася у головного тренера команди – Олега Юшкіна.

Олегу Олександровичу, розкажіть, як проходить підготовка до чемпіонату Європи 3х3?

Хлопці чудово відпрацювали на зборах в Одесі, потім команда недовго була у Києві. Також ми провели турнір у Франції. У кожен із двох ігрових днів, ми відігравали по три матчі. Нашими суперниками стали збірна Франції, яка була представлена двома складами, були ще дві французькі команди з непоганих гравців. Напередодні ми провели ще два спаринги проти збірної Литви. Наскільки наші хлопці змогли підготуватися до чемпіонату Європи, покажуть безпосередньо матчі у Парижі.  

 

Як оціните рівень суперників по групі?

У нас дуже сильні суперники по групі. Збірну Сербії можна навіть не представляти, адже люди, які цікавляться баскетболом, прекрасно розуміють, наскільки це грізна команда. Збірна Бельгії також дуже потужна, за останні кілька років вона набрала серйозних обертів. Бельгійці стали четвертими на Олімпіаді у Токіо, вони обігрували і росіян, які посіли друге місце, і латвійців, які завоювали золоті нагороди. Тож, легких матчів у нас не буде.

Скільки гравців зараз перебувають у стані збірної, чи визначилися вже зі складом, який гратиме у Парижі?

Наразі у складі чоловічої збірної перебувають 5 гравців – Ігор Чумаков, Антон Давидюк, Євген Балабан, Денис Носков та Нікіта Руслов. Остаточне рішення по четвірці, яка зіграє на чемпіонаті Європи буде прийнято 9-го вересня. Можливо я прийму рішення раніше, але склад повідомлю у цей день.

Особисто ви, чого очікуєте від цього чемпіонату Європи?

Був дуже непростий кваліфікаційний турнір, але ми його гідно провели. Хоча, дуже багато сильних команд не змогли пройти через сито відбору. Тобто, ми вже серед 12 найсильніших збірних Європи. У нас дуже складна група, але, як показали Олімпійські ігри, грати можна з усіма. Можу сказати, що без бою ми не здамося. До Парижу збірна України їде за максимально можливим результатом.

Источник: ФБУ

Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.