вверх  обратно

Айнарс Багатскис: “Грузия — очень опасный соперник, особенно когда играет дома”

31.08.2021

Головний тренер чоловічої збірної України Айнарс Багатскіс в експрес-коментарі прес-службі ФБУ оцінив суперників по відбору на ЧС-2023. Національна команда потрапила до відбіркової групи G, в якій протистоятиме збірним Іспанії, Грузії та Північній Македонії.

«Цікава група. Починаючи з Іспанії, яка в будь-якому складі і в будь-якому турнірі завжди є фаворитом всіх груп. Виходячи з ресурсів збірної Іспанії, ця команда може зібрати декілька збірних. Але найкращі гравці цієї збірної під час сезону виступають в Євролізі.

Що стосується Грузії, тут дуже багато залежить від двох гравців. Один з них це Шермандіні, який останні пару років домінував у чемпіонаті Іспанії. Однак він не стає молодшим — це позитивна звістка для нас. Друге — поки що незрозуміло, кого зі своїх «30» натуралізованих іноземців грузини залучать до збірної. Це дуже небезпечний суперник, особливо коли вони грають вдома. 

Щодо лідера грузинів, минулого року, коли Торніке Шенгелія перейшов у ЦСКА, клуб дозволяв йому зіграти за збірну. Це показало, наскільки важливо Шенгелії грати за національну команду. Плюс іноземець, плюс підтримка трибун та ще декілька агресивних баскетболістів — це, як і будь-яка команда, важкий суперник.

Останнім натуралізованим гравцем, який грав за Грузію, був Тадеуш Макфаден, який грав за Бургос проти Київ-Баскета два роки тому. Але кому вони довірять місце у складі зараз, я сказати не можу.

Що стосується Північної Македонії, я б не сказав що у цих кошиках одна команда слабкіша за іншу. Вони вміють грати, особливо на своєму майданчику. Але не можу сказати, що у них є якісь зірки європейського рівня, вони більше гратимуть, як команда. Так, македонці грали додаткову кваліфікацію до чемпіонату світу, але це абсолютно нічого не означає. Для них кожна гра, як остання, як вирішальна.

Ми не маємо акцентувати увагу на суперниках. Ми знатимемо, що вони робитимуть, але ми маємо зробити фокус на своїй грі. І важливо, виходячи із ситуації, зібрати якомога сильнішу збірну. У двох перших вікнах безнадійно чекати на гравців НБА, а потім було б класно, якщо б Лень та Михайлюк приєдналися до збірної».

Источник: ФБУ

Добавил: BrickFreak
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.