вверх  обратно

Дмитрий Тихонов: "Очень рад, что буду играть не только в Суперлиге, а и в еврокубках"

21.08.2021
У нинішнє міжсезоння "Прометей" зберіг майже всіх гравців з українським паспортом. Команду залишив тільки Максим Луценко і вакансію, яка утворилася (не за позицію на майданчику) в українській частині ростера, заповнив центровий БК "Запоріжжя", срібний призер останнього чемпіонату Дмитро Тихонов. Дмитро разом з перш за все В'ячеславом Петровим та Шоном Евансом покликаний забезпечувати в новому сезоні домінування "Прометея" над суперниками під щитами - те, що у команди чудово виходило в плей-оф сезону 2020/2021. П'ятий український ребаундер минулого чемпіонату дав своє перше інтерв'ю в якості гравця "Прометея" клубній прес-службі. 

Минулого літа ти змінив на той момент аутсайдера Суперліги "Харківських Соколiв" на середняка ліги "Запоріжжя", а нинішнього - срібного призера чемпіонату на його переможця. Можна сказати, що протягом двох останніх років постійно йдеш на підвищення?

- Так, цілком можна і так сказати. Дійсно, два останні сезони прогресував і за це перш за все хочеться подякувати Валерію Плеханову. Рік тому він дав мені шанс, повірив в мене, я зумів розкритися і зараз опинився в "Прометеї", чому шалено радий.

- Під керівництвом Валерія Плеханова ти двічі ставав призером Суперліги. Можна його назвати "твоїм" тренером?

- В якійсь мірі так. Валерій Плеханов дав мені хорошу дорогу в баскетбол.

- Дуже цікава твоя оцінка фінальної серії останнього чемпіонату, в якій зустрічалися твій попередній і нинішній клуби.

- Звичайно ж, ми хотіли, щоб фінал для "Прометея" вийшов не таким легким. На жаль, у мого "Запоріжжя" була маленька ротація, всі сили віддали в попередній серії з "Київ-Баскетом", у багатьох хлопців були мікротравми. Наприклад, я пропустив четверту півфінальну домашню гру з тим ж "Київ-Баскетом", коли ми приймали суперника в Кам'янському. На фінал нас вже не вистачило.

- У п'ятій півфінальній грі з "Київ-Баскетом" у тебе виявився найвищий рейтинг ефективності серед гравців обох команд. Цей матч став для тебе одним з кращих в сезоні?

- Думаю, це насправдi так.

- Зараз ти приєднався до "Прометея". Як відбувається вливання в нову команду? Баскетбольний світ досить вузький, напевно, до приходу в команду ти знав більшість її українських хлопців?

- У різних командах, в тому числі і молодіжних збірних, я грав з усіма хлопцями, за винятком капітана "Прометея" Дениса Лукашова та легіонерів моєї нової команди. Всі хлопці хороші як люди і я радий, що став частиною колективу.

- Від майбутньої роботи з авторитетним європейським фахівцем Роненом Гінзбургом є якесь піднесене почуття очікування?

- Фактор того, що "Прометеєм" керує Ронен, був одним з головних при прийнятті рішення про перехід в команду. Для мене дуже важливим було те, що "Прометей" буде грати в Лізі чемпіонів під керівництвом іноземного фахівця. На початку своєї кар'єри я працював з багатьма іноземцями, потім в основному перетинався з українськими фахівцями і ось зараз знову захотілося попрацювати з іноземним.

- Поки Ронена тимчасово замінює Міленко Богічевіч. Він вже говорив в загальних рисах про те, що хоче тренерський штаб бачити від тебе в сезоні?

- Думаю, поки не прийшов час таких розмов. Ми тільки пройшли короткочасний збір в Запоріжжі. Там в основному працювали над своїми фізичними кондиціями і тільки зараз почали в свою тренувальну роботу вбудовувати елементи баскетболу.

- Перші дні і тижні підготовки до сезону - найважчі?

- Думаю, так, тому що йде закладка фундаменту фізичної готовності на весь сезон - без цього ніяк! Треба трохи потерпіти, трохи пізніше буде вже легше.

- В цілому які в тебе очікування від майбутнього сезону?
 

- Дуже радий тому, що буду грати не тільки в нашій Суперлізі, а й в єврокубках. Своїй команді можу побажати тільки найкращого! 

Добавил: BrickFreak
0
Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.