вверх  обратно

Владимир Дубинский: "Чемпионат по уровню и качеству будет выше, чем прошлогодний"

18.08.2021

Чемпіон чоловічої Суперліги "Прометей" з понеділка приступив до другого етапу підготовки до сезону 2021/2022. Перший, тривалістю лише кілька днів, пройшов в Запоріжжі на майданчику чемпіонського для команди Палацу Спорту "Юність", за участю вітчизняних гравців. 
 
У спорткомплексі "Слобожанське" однойменного селища міського типу, куди "Прометей" переїхав цього літа, наша команда зібралася вже майже в повному складі, при цьому з основою тренується велика група молодих гравців з "Прометея-2-ДДТУ". Про початковий етап підготовки до сезону 2021/2022 усіх клубних баскетбольних команд розповів президент "Прометея" Володимир Дубинський.
 
- Я сьогодні вперше після відпустки команди побачив її. Напередодні приїхали всі легіонери і перші мої враження дуже хороші: хлопці готові працювати і вже працюють в повному обсязі, на днях до неї приєднається Ронен. У всіх гарний настрій, всі здорові, пройшли медогляд і допущені до тренувань.
 
Жіноча команда почала працювати ще раніше, в самий найближчий час оголосимо про підписання до неї ще одної гравчинi. Це буде баскетболістка такого рівня, який Україна ще не бачила, але поки не будемо розкривати всі секрети.
 
Чоловіча команда сформована повністю за винятком одного гравця. Ронен дивиться, планує, ми не поспішаємо, оскільки вже зараз є кому грати. Протягом одного-двох тижнів Ронен подивиться яку позицію треба буде посилити і після цього ми приймемо рішення. Ми вже підписали контракт з італійським фахівцем з фізичної підготовки Маттео Дель Прінсіпіо і я вже зараз чисто зовні бачу інший, дуже цікавий підхід до пiдготовки хлопців. Думаю, це теж принесе велику користь команді. Сподіваюся, хороша підготовка дозволить уникнути серйозних травм гравців в майбутньому.
 
- Володимире Михайловичу, якщо більше говорити про спортивну складову, які у вас очікування від виступів і чоловічої, і жіночої команд в майбутньому сезоні?
 
- Не є секретом, що зараз в чоловічій Суперлізі є 4-5 фінансово стабільних і амбітних клубів, які впевнені, що в підсумку будуть першими. Але фраза "Тільки "Прометей"! "Тільки перемога!" виникла не на порожньому місці. У наших команд завдання зайняти тільки перше місце - це однозначно! У чоловіків кінцевий результат - просто потрапляння у фінал або трійку призерів, не буде вважатися якоюсь трагедією, але хлопці чітко розуміють за що ми будемо боротися. Ось, наприклад, Ді Джей Стефенс підійшов привітатися і запитав: "Ну що, Бос, знову йдемо за першим місцем?" Так, ми ставимо перед собою такі амбітні цілі, при цьому нікого не ображаємо. Ми бачимо наскільки потужно посилюються "Будівельник", "Дніпро", "Київ-Баскет". Думаю, що цей чемпіонат за рівнем і якістю буде ще вище, ніж торішній. Буде більше цікавих ігор і в своєму новому залі ми отримаємо абсолютно нові емоції. Заради глядачів, заради всіх нас це все робиться! 
 
Якщо говорити про жіночий чемпіонаті, то напередодні нового сезону з'явився жіночий "Будівельник", у якого теж великі амбіції. Я взагалі сподіваюся на те, що жіночий чемпіонат стане більш видовищним і матчі не будуть закінчуватися перемогами однієї з команд з різницею 30, 40, 50 очок. Клуби посилюються легіонерами, навіть ті, які раніше про це не думали. Сподіваюся, що жіночий баскетбол буде набагато більш якісний і буде приносити задоволення глядачам.
 
Повертаючись до чоловіків, скажу, що завдяки Нено ми усилились гравцями, які в змозі посприяти виходу клубу до групового раунду Ліги чемпіонів, а потім і в 1/8 фіналу турніру. Найскладніше питання - потрапляння в групову стадію. Підготовка до "бабла" буде тривати менше 30 днів, а сам "бабл" завжди - це більше справа випадку. Одна справа грати за принципом "матч на виїзді - матч вдома", адже у себе і рідні стіни допомагають i в таких випадках завжди є можливість провести роботу над помилками.
 
Зараз всi прекрасно усвідомлюють відповідальність перед стартом в турнірі. Треба вже починати показувати якийсь рівень і в Європі. Мені це важливо насамперед тому, що ми представлятиме баскетбол України і будемо намагатися якось просунути його вперед. Завдання на євротурнір теж поставлені і вже через місяць ми будемо розуміти, чи вдалося їх вирішити. Ми на постійному зв'язку з головним тренером, вірю в нього і команду! Сподіваюся, що попереду у нас дуже хороший і успішний сезон! Він точно вийде цікавим і якість ігор в чемпіонаті однозначно буде вище. З кожним роком наш чемпіонат додає. Надії у нас великі!

Источник: БК "Прометей"

Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.