вверх  обратно

Константин Аникиенко: "Я давно знаком с Багатскисом - через работу и самоотдачу у него можно заработать игровое время"

16.08.2021

Київ-Баскет продовжує комплектувати склад перед стартом нової кампанії. Наприкінці липня, ряди команди поповнив досвідчений український центровий Костянтин Анікієнко. Останні два сезони, 28-річний баскетболіст провів у словацькій Екстралізі, захищаючи кольори Лученеця.

Найбільше ж Анікієнко відомий своїми виступами за Будівельник, у складі якого він провів чотири сезони, та МБК Миколаїв, за який виступав впродовж трьох сезонів.

Про своє рішення повернутися в українську Суперлігу, Костянтин Анікієнко розповів пресслужбі ФБУ.

Костя, розкажіть, чому вирішили повернутися у Суперлігу і чому зупинили свій вибір саме на Київ-Баскеті?

Завжди добре грати вдома. Київ для мене дуже знайоме місто. Все ж таки, тут я прожив чотири роки, коли грав за Будівельник. Тому, коли з’явилася можливість, я подумав, чому б нею не скористатися?

Чемпіонат України із кожним роком лише росте у класі, стає сильнішим. У будь-якому випадку, моє рішення – це крок уперед. Хоча, здається, якщо ти легіонер, треба якомога довше ним залишатися, це статусніше та важливіше. Однак, Київ-Баскет – це дуже сильний клуб. Я вважаю, що перехід у цьому команду, було абсолютно правильним рішенням.

Айнарс Багатскіс вже сказав, які покладає на вас завдання у команді?

Я давно знайомий з Айнарсом Багатскісом. Під його керівництвом, я майже два роки працював у київському Будівельнику. У мене ще тоді склалася про нього дуже хороша думка. Головне, що він не розділяє гравців на основних, чи неосновних. Через працю, самовіддачу, у нього можна заробляти собі ігровий час.   

Останні кілька років, Київ-Баскет є одним із головних фаворитів на чемпіонство. Як гадаєте, у цьому сезоні команді вдасться здобути омріяний титул?

Звичайно, наша ціль – це чемпіонство. Є клуби, які виступають у Суперлізі із завданням пробитися у плей-оф, просто добре виступити, показати себе. Київ-Баскет відразу прийшов у Суперлігу з великими амбіціями, з року у рік вони не змінюються. Проте, якщо у тебе немає великих планів та амбіцій, то для чого тоді взагалі грати брати участь у чемпіонаті України? Тому, плани у команди залишаються тими ж, настрій лише на чемпіонство.

Источник: https://fbu.ua/news/kostyantin-anikinko-superliga-ukrani-iz-kozhnim-rokom-lishe-roste-u-klasi-sta-silnishoyu

Индикатор репутации - оценка всех предыдущих комментариев пользователя за последние 12 месяцев, сделанная другими пользователями. Этот показатель позволяет предположить, оставлен ли комментарий уважаемым автором или нет.